Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesuđeni izbornik

Ivanišević: Za mene je ta izbornička priča završena

Marin Čilić
Sanjin Strukić/PIXSELL
21.12.2011.
u 14:23

Turnir Zagreb Indoors će okupiti sve najbolje hrvatske tenisače i sve dosadašnje pobjednike

Na predstavljanju sedmog izdanja teniskog Zagreb Indoorsa (od 28. siječnja do 5. veljače) u ulozi pomoćnika direktora turnira Branimira Horvata pojavio se i nesuđeni izbornik reprezentacije u Davisovu kupu Goran Ivanišević. Na žalost, Goran neće voditi hrvatske tenisače ni u susretu s Japanom niti ikad poslije.

Jasno je tko stoji iza svega

– Ne, ta je priča za mene završena. Još sam jednom izigran, ali ovaj sam put sam kriv što sam se uvalio u sve to. U četvrtak smo sve dogovorili, a u petak je sve stornirano. Zoran Grbić dao je ostavku na svoje predsjedničke ovlasti, pa je sada jasno tko stoji iz svega toga – kazao je Ivanišević, očito aludirajući na Radimira Čačića.

No, hoće li se što promijeniti nakon što na izbornoj skupštini HTS dobije novo vodstvo?

– Ništa se neće promijeniti, za mene je ta izbornička priča završena. Imao sam ozbiljan plan i ponudio rad sa svim selekcijama, ali to nije prepoznato – bio je nepokolebljiv Ivanišević.

I što sad? Tko će voditi Hrvate protiv Japana? Sami tenisači očito su zatečeni razvojem situacije i još nisu pronašli rezervno rješenje. Izlaz bi, barem samo za meč s Japanom, mogao biti u tome da Marin Čilić bude u ulozi igrača i izbornika.

Šarić ili Tonejc na klupi?

– Jako mi je žao i vrlo je razočaravajuće to što Gorana neće biti u hrvatskom tenisu. Mi igrači još ćemo razgovarati i potražiti najbolje rješenje. Možda bi i neki drugi igrač mogao preuzeti tu dvostruku ulogu, recimo Ivan Dodig. U svakom slučaju, imat ćemo i nekog pomoćnika koji bi mogao sjediti na klupi. Ne znam, još su sve opcije otvorene – kazao je Čilić.

U ulozi pomoćnika prije svega se vide treneri mlađih selekcija u savezu (Igor Šarić, Andrej Tonejc...), ali tko će od njih biti priključen reprezentaciji, tek će se vidjeti.

Zagreb Indoors i ove godine okupit će sve najbolje hrvatske tenisače (uz Čilića, Ljubičića, Dodiga i Karlovića, s pozivnicom će nastupiti i Veić), ali i sve dosadašnje pobjednike tog turnira.

a.

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jolly
15:00 21.12.2011.

Jedini koji je izigran je Goran Prpić. Čiliću je bolje primiti se reketa i treninga, nego spletkariti za Ivaniševića.

LE
Leoness
22:44 22.12.2011.

Jednom, kad je bio predsjednik saveza Suad Rizvanbegović Ivanišević je rekao da neće igrati za Hrvatsku. Kad je ovaj otišao, Goran je opet igrao za repku. Možda tako bude i ovaj put. Samo treba dočekat da Čačić ode...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije