Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE TANJIH ŽIVACA

Ivan Dodig je pretjerao, tenis je gospodski sport

Ivan Dodig
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/9
25.05.2016.
u 07:50

Andy Murray psuje gotovo u svakom meču, a i Novaku Đokoviću dogodi se da povremeno izgubi kontrolu. Mnogi će se sjetiti da je u Madridu 2013. navijačima spominjao svoje spolovilo...

– Samo se meni ovo može dogoditi! Sve ću vas ubiti, sve ću vas poubijati, sve do jednoga – vikao je bijesni Ivan Dodig (31) nakon što mu pri vodstvu 5:4 nije prošao servis za 2:1 u setovima u dvoboju s Rusom Mihailom Južnjim.

Dodig je taj set ipak nešto kasnije dobio sa 7:5, a na kraju i meč (u pet setova), ali medijima je bila važnija od teniske drame koja je trajala četiri sata i 16 minuta ta verbalna eskapada našeg tenisača.

Razgovor sa samim sobom?!

I dok se pariški incident (zasad nema objašnjenja na koga je Dodig mislio: na suparnike ili možda na gledatelje) može okarakterizirati glasnim razgovorom sa samim sobom (što među tenisačima nije rijetkost), situacija s Međugorcem postaje malo ozbiljnija kad se tome doda incident od prije dvadesetak dana.

Tada je Dodig na turniru u Münchenu ušao u raspravu s glavnim sucem Damianom Steinerom, nezadovoljan jednom njegovom odlukom u meču s Austrijancem Thiemom (suparnik je sa zakašnjenjem pozvao suca da provjeri trag), pa je nakon toga tražio stanku za toalet iako nije bilo promjene strana.

– Želite li da vam se pose*em na teren? – pitao je Dodig, nakon čega mu je glavni nadglednik Garry Armstrong ipak dopustio “izvanrednu stanku za toalet”. No, na kraju je naš tenisač taj meč ipak izgubio.

Nezadovoljan suđenjem na turniru u Koldingu 2009., prije svega linijskih sudaca za koje je ustvrdio da su premladi, da imaju 13 do 16 godina, Dodig je ušao u još jednu žustru raspravu sa sucima zbog čega je najprije diskvalificiran u finalnom susretu s Alexom Bogdanovićem, a potom je trofej za finalista svom silinom bacio u zid. No, tada se Dodig i očitovao o tom incidentu:

– Znam da nisam reagirao najbolje, ali nikada nisam imao takvo iskustvo, a nisam mogao vjerovati da mi se to događa. Trebao sam biti smireniji i bolje reagirati, ali teško se suzdržati i podnijeti nepravdu kada se sjetim kroz kakve sve stvari prolazim. Krvavo zarađujem za kruh i na svaku sitnicu, svaki novčić moram gledati kako bih ispunio svoj cilj.

Nekima je to ispušni ventil

Iako je zbirka Dodigovih ekscesa poveća, on ipak nije jedini u svijetu tenisa koji iskače svojim ponašanjem. O Australcu Nicku Kyrgiosu suvišno je i govoriti, on je za svoje verbalne bezobraštine u meču s Wawrinkom (ono oko Donne) novčano kažnjen s 25.000 USD.

Naknadno se za svoje riječi ispričao Wawrinki, Kokkinakisu i Donni Vekić kao i njihovim obiteljima, ustvrdivši da žali što ih je uvukao u nešto što nisu zaslužili.

Andy Murray psuje gotovo u svakom meču, a i Novaku Đokoviću dogodi se da povremeno izgubi kontrolu. Mnogi će se sjetiti da je u Madridu 2013. navijačima spominjao svoje spolovilo...

– Vrhunski su tenisači pod velikim pritiskom. Uvjeti za igru im se mijenjaju, napori su veliki... Nekima su to ispušni ventili, nekima način da se motiviraju, neki na taj način žele izbaciti suparnika iz takta. Kažu da je upravo zbog potonjeg u verbalne duele ulazio John McEnroe. Mogu razumjeti takvo ponašanje tenisača, ali ne i opravdati. Tenis je gospodski sport i podrazumijeva pristojno ophođenje. Istina, tenis je danas i šou, mediji otkrivaju i ono što prije ne bi, pa bi tenisači morali biti dodatno oprezni – kaže Branimir Horvat, nekad i sam tenisač.

>>Donna Vekić ispala u prvom kolu Roland Garrosa

Komentara 9

MV
Mijat vrdoljak
08:14 25.05.2016.

U svakom sportu ali i u životu općenito potrbno je i nužno uljudno i kulturno ponašanje

QQ
qqq
13:03 25.05.2016.

Ma joj gluposti teške pa čovjek se malo naživcirao i izderao. Inače Dodig je veliki borac i kao antitalenat je dospio u vrh tenisa teškim tudom i zalaganjem.

IH
iron.hide.54966
08:08 25.05.2016.

Ako vi koji pametujete možete pružiti bolji primjer i biti bolja gospoda, učinite to i ostavite čovjeka na miru!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije