Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI UDARAC NAKON PORAZA U FINALU

Ivan Dodig napustio Davis Cup reprezentaciju!

Ivan Dodig i Marin Čilić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
22.12.2016.
u 13:37

Iako teška srca, odlučio sam neko vrijeme ne igrati za reprezentaciju. Podvlačim, ovo nije moj konačni oproštaj, dapače, svakako bih želio ubuduće biti dio ekipe, ali u ovom trenutku jednostavno ne mogu spojiti i jedno i drugo

Hrvatska teniska reprezentacija nije uspjela osvojiti Davisov kup. Krajanovi izabranici u zagrebačkoj Areni izgubili su od Argentinaca sa 2:3. Ivan Dodig odlučio je privremeno napustiti reprezentaciju...

"Dragi prijatelji hrvatske reprezentacije,

Iza nas je godina velikih pobjeda u Davisovu kupu iako, nažalost, nije završena onako kako smo svi željeli, osvajanjem naslova. Ipak, napravili smo sjajan posao i siguran sam da svi zajedno možemo biti ponosni, bez obzira na poraz protiv Argentine u finalu.

Svi koji prate tenis znaju koliko je odricanja potrebno da bi se ostvario ovakav rezultat i da je igranje u Davisovu kupu često u koliziji s našim turnirskim rasporedom. Vjerujem da neću reći ništa novo kad kažem da za reprezentaciju igram iz zadovoljstva, zbog časti i ponosa, i da je tako i s drugim članovima našeg sastava. Uvijek sam se rado odazivao pozivu izbornika i uvijek mi je taj tjedan proveden sa suigračima iz reprezentacije bio posebno drag.

Preda mnom više nema mnogo sezona za pojedinačne turnirske nastupe i svakako bih, još dok je vrijeme, želio pokušati nešto napraviti po tom pitanju. Zdravstveno stanje mi, međutim, ne dopušta da to pokušam igrajući paralelno Davisov kup, pogotovo uz toliko odigranih susreta kao ove godine. Stoga sam, iako teška srca, odlučio neko vrijeme ne igrati za reprezentaciju. Podvlačim, ovo nije moj konačni oproštaj, dapače, svakako bih želio ubuduće biti dio ekipe, ali u ovom trenutku jednostavno ne mogu spojiti i jedno i drugo.

Suigračima iz reprezentacije želim sve najbolje i bit ću njihov najveći navijač", piše Ivan Dodig u priopćenju za javnost.

Komentara 17

JE
jerekukumar
14:25 22.12.2016.

kako ti lažeš? pa svi znamo da si i prije odbijao igrati za Hrvatsku, a svatko tko se zna koristiti googlom može provjeriti tvoje navode, pogotovo ovaj dio o "toliko odigranih mečeva ove sezone". na atp touru imaš 7-16, što su 23 meča, a na challengerima imaš 9-4 što je još 13 mečeva, ukupno u singlu imaš 36 mečeva???? a u parovima imaš 32-18 što je 50 mečeva koji nisu za usporediti sa singlom po potrošnji energije. šteta jedino što su ti dali državljanstvo jer očito nemaš poštovanja prema ovoj zemlji.

DO
dopizdilomi
14:01 22.12.2016.

Zašto se u demokratskoj zemlji ne smije komentirati članak predsjednici i HNS-u?

IV
ivololapecaroš
14:12 22.12.2016.

polutenisaču? tko ne želi igrati za reprezentaciju? odj što dalje, jel ti to jasno? a u pojedinačnoj tako i tako karijeri nećeš napraviti ništa jer si limitiran igrač, a i u parovima je Melo za tebe mlazni avion.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije