Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvala volonterima

ITF oduševljen mladim Osječanima

Volonteri
Foto: VL
1/2
05.02.2017.
u 15:00

U Osijeku je za koordinaciju volontera bila zadužena Ivana Aničić koja ima već poprilično iskustvo u vođenju volonterskih timova na velikim sportskim događanjima

Mladi iz Osijeka i okolice odazvali su se u velikom broju za volontiranje na Davis Cupu, točnije njih 99 radilo je na organizaciji natjecanja tijekom proteklog tjedna. 

Teniski klubovi animirali su svoje članove među kojima su najbrojniji bili oni iz Teniskog kluba Olimpija odakle dolazi i najstarija volonterka i teniska trenerica, gđa. Ivana. Drugi je pak dio volontera stigao putem prijavnica i nikada se ranije nisu bavili tenisom, dok je pet od ukupno 99 volontera stiglo iz Zagreba. Slavonci su nadaleko poznati po svojoj gostoljubivosti što se pokazalo i ovoga puta pa su mladim Zagrepčanima smještaj u gradu na Dravi ponudili upravo njihovi domaćini i kolege volonteri. Zaduženja su im bila raznovrsna te su raspoređeni u radne timove od kojih je jedan bio zadužen za rad u press centru i na administrativnim poslovima, druga je grupa bila u sportskom timu i brinula o sportskoj opremi igrača tijekom treninga, dok je najveći tim od 40 volontera tijekom tri dana trajanja natjecanja usmjeravao gledatelje na njihova mjesta u dvorani. 

U Osijeku je za koordinaciju volontera bila zadužena Ivana Aničić koja ima već poprilično iskustvo u vođenju volonterskih timova na velikim sportskim događanjima. Do sada je njen najzahtjevniji angažman bila koordinacija 1500 volontera na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb - Rijeka 2016: „Volontiranje je super prilika za mlade koji žele usavršiti svoja znanja i vještine. Svatko od volontera ima različitu motivaciju i to treba cijeniti jer niti jedno veće sportsko natjecanje se ne bi moglo kvalitetno organizirati bez radišnih volontera. Izuzetno mi je drago što su svi ovi mladi ljudi iz Osijeka uložili svoje vrijeme i rad kako bismo zajedno s HTS-om organizirali ovaj veliki sportski događaj.“ – pojasnila je Ivana.

I prije nego je samo natjecanje započelo, volonteri Davis Cupa dobili su pohvalu od strane službenika ITF-a.  Među njima su bili najbrojniji studenti i to s najrazličitijih fakulteta. Nekima je motiv za volontiranje bio što nikada prije nisu gledali profesionalni teniski meč, drugi su pak željeli više učiti o organizaciji sportskih događaja, a svima je zajedničko da žele doprinijeti unapređenju hrvatskih sportskih natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije