Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Loše vijesti za našu reprezentaciju uoči susreta protiv Srbije!

Draganja i Škugor
Foto: HTS
02.03.2015.
u 16:17

Hrvatski reprezentativci smješteni su u Vrnjačkoj Banji, u kompleksu Solaris, u odličnim uvjetima i kod vrlo uslužnih domaćina koji se trude oko svakog detalja.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u ponedjeljak je prvi put trenirala u dvorani u Kraljevu, gdje će od petka do nedjelje igrati protiv Srbije u prvom kolu Svjetske skupine, no bez Marina Čilića. Iako je u prvotnoj nominaciji bio prijavljen za ovaj susret, najbolji hrvatski tenisač ipak neće moći pomoći suigračima, pa je umjesto njega u sastav ušao Franko Škugor.

„Nadali smo se da će se dogoditi čudo i da će Marin stići iz Amerike. Morali smo dati tu priliku, jer prošle godine nas je u susretu s Nizozemskom spasio nakon što je poslije osvajanja US Opena došao u Amsterdam. Jednostavno nije mogao doći, a nema ni smisla, jer sigurno ne bi mogao odigrati meč na tri osvojena seta nakon toliko vremena. Moramo bez njega i ubaciti Škugora kao četvrtog.“

Kako se Škugor uklapa u planove?

„Najviše za igru parova. S Bornom Ćorićem i Matom Delićem računamo na pojedinačne mečeve, a s Marinom Draganjom i Frankom Škugorom na parove. Takav je sadašnji plan. I Marin i Franko u jako su dobroj formi i iako Srbija ima jako dobar par, ne trebamo odustati od tog meča. Mislim da smo uzeli najboljeg mogućeg igrača da bude u paru s Draganjom.“

Samo 24 sata prije dolaska u Srbiju Željko Krajan i Borna Ćorić vratili su se s ATP turnira u Dubaiju, gdje je Borna bio jedna od vrućih tema. Kako iz perspektive njegova ulaska u polufinale u Dubaiju izgledaju šanse hrvatskog sastava u Kraljevu?

„Vjerujem da to ne mijenja mnogo šanse. Ipak oni imaju Novaka Đokovića, igra se u Srbiji… Mislim da više možemo vjerovati da će prvoga dana Borna nešto napraviti protiv njihova drugog igrača Viktora Troickog, koji je svejedno i dalje favorit, i po plasmanu na rang-listi i po rezultatima u posljednjih šest mjeseci. Već je među vodećih 40, u odličnoj je formi, igrat će kod kuće…“

Osim što je izbornik reprezentacije, Željko Krajan je i Ćorićev trener. Kako se iz te perspektive može ocijeniti njegov rezultat u Dubaiju?

„Opravdano je bio vruća tema na turniru. Odigrao je dobro, uz malo sreće što je ušao u glavni turnir kao ''sretni gubitnik'', no pokazao je da je zasluženo dobio šansu. Kasno smo stigli u Dubai, pa nije imao vremena za pripreme i možda je i zato izgubio u kvalifikacijama, no pokazao je kvalitetu. Nakon pobjede nad Nadalom prošle godine ovo je bio korak dalje, a uvjerljiva pobjeda protiv Andyja Murraya mislim da mu može značiti najviše od svih pobjeda do sada. Dokazao se opet, i iako još ne pripada samom vrhu, pokazao je da će jednog dana stalno igrati protiv ovakvih igrača i da ih tu i tamo sigurno može pobijediti. Sezonu je dobro počeo i može očekivati pozitivne stvari sljedećih godinu dana.“

Hrvatski reprezentativci smješteni su u Vrnjačkoj Banji, u kompleksu Solaris, u odličnim uvjetima i kod vrlo uslužnih domaćina koji se trude oko svakog detalja. Isto vrijedi i za sigurnosni aspekt – angažirana je policija, prometna policija te žandarmerija. Odlasci i povratci s treninga pod posebnom su paskom jer hrvatski igrači u Kraljevu treniraju dva puta dnevno u novoj dvorani koja će biti otvorena upravo ovim susretom u Davis Cupu. Ulaznice su već rasprodane za sva tri dana (početak u petak i nedjelju je u 13, a u subotu u 14 sati).

>>Đoković uoči meča s Hrvatskom: Netko mora kazneno odgovarati

>>Federer zavapio: Molim vas, nemojte to raditi Ćoriću!

Komentara 7

DH
dalibor.hren
19:25 02.03.2015.

Hoće li Čilić igrati za svoju BiH ili za Mojtekarlo?

MA
marićko
16:55 02.03.2015.

A kao da biste pobedili da igra Čilić?

ĆA
ćaćaća
18:34 02.03.2015.

oće za srbiju igrati neko od srba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije