Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportaš godine

HTS neugodno iznenađen izborom Kostelića: Čilić je zaslužio nagradu!

Marin Čilić
REUTERS/Grigory Dukor
19.12.2014.
u 12:52

"Naše razočaranje ni na koji način ne umanjuje naš respekt prema uspjesima Ivice Kostelića u 2014. godini, posebice osvajanje srebrne medalje na ZOI u Sočiju"

Hrvatski olimpijski odbor jučer je dodijelio nagrade za najbolje sportaše u 2015. godini, a najbolji u muškoj konkurenciji bio je Ivica Kostelić. Takva odluka iznenadila je Hrvatski teniski savez koji, ne želeći umanjiti uspjeh hrvatskog skijaša, smatra da je Marin Čilić trebao dobiti nagradu.

Donosimo vam njihovo priopćenje.

"Hrvatski teniski savez je neugodno iznenađen rezultatom izbora Hrvatskog olimpijskog odbora za najboljeg sportaša u 2014. godini, odnosno činjenicom da je naš Marin Čilić ostao bez trofeja za sezonu tijekom koje je ostvario vrhunske rezultate. Kruna među njima bio je trijumf na US Openu, što je globalno jedno od najvećih dostignuća uopće u svijetu sporta.

Naše razočaranje ni na koji način ne umanjuje naš respekt prema uspjesima Ivice Kostelića u 2014. godini, posebice osvajanje srebrne medalje na ZOI u Sočiju, kao ni ukupnu sportsku karijeru, na čemu mu od srca čestitamo

Ipak, pobjeda Marina Čilića na US Openu bio je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta ne samo ove godine, nego uopće. No, iznenađujuće, nije bila dovoljna za osvajanje ove nagrade. Marin je jedan od rijetkih tenisača tijekom posljednjih deset godina izvan trojca Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković koji je osvojio naslov na Grand Slam turniru.

Njegov veličanstveni trijumf u New Yorku bio je iznimno cijenjen kako u Hrvatskoj, tako i globalno. Gotovo da nije bilo medija koji nije objavio priču o Marinovom uspjehu i na taj način promovirao Hrvatsku kao zemlju talentiranih sportaša.

Hrvatski olimpijski odbor nažalost nije ovom prilikom prepoznao vrijednost uspjeha Marina Čilića, iako prema pravilniku o dodjeli nagrade za najboljeg sportaša s ovakvim uspjehom nikad nitko dosad nije bio zakinut. Zato smo uvjerenja da je ovaj put HOO napravio ozbiljan propust", stoji u priopćenju!

>>Sandra i Ivica ponovili 2013., braća Sinković također...

Komentara 8

ĆA
ćaćaća
13:45 19.12.2014.

jasno da je u hr sportu kao i u politici medijima nevladinim organizacijama itd itd najbitniji lobiji..sve ostalo je nebitno..

MA
manuutd
13:37 19.12.2014.

Hercegovac ha ha jebi ga Marine,pa ti zovi Tompsona umjesto Masima Savica

MA
manuutd
13:35 19.12.2014.

Sramota pa taj bu skijao do 2025 bruka od lika i u ovoj sezoni je startao nikako pao,i bio 58,sramota heyyy pa A.Open ..stoko lopovska , posvuda kradete pa i u kulturi i sportu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije