Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILIĆ PROTIV ĆORIĆA

ATP Rotterdam: Može li Marin udariti Borni još jednu 'čvrgu'?

Čilić Ćorić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
16.02.2017.
u 07:00

– Bio je to težak meč, ali takav sam i očekivao. Paire je iznimno talentiran tenisač i vrlo je nepredvidljiv. Dobro je da mogu pobijediti u takvim mečevima, pogotovo u situaciji kada sam nanizao nekoliko poraza – kaže Čilić k

Marin Čilić i Borna Ćorić sučelit će se u drugom kolu ATP 500 teniskog turnira u Rotterdamu. Nekad bismo zbog toga žalili jer je to značilo da jedan od njih dvojice mora otpasti. No, s obzirom na formu u kojoj se nalaze naša dvojica reprezentativaca na početku godine, sad možemo reći da to sa ždrijebom i nije tako loše. Jedan od njih dvojice će u četvrtfinale i bit će mu to najbolji učinak sezone. A i zaradit će 46.620 eura (nagradni fond turnira je 1,7 milijuna eura).

I Čilić i Ćorić prošli su prvo kolo uz podosta problema. U njihovoj su se izvedbi vidjeli i tragovi sadašnjih kriza i nedostatka samopouzdanja, ali i bljeskovi njihovih neosporno velikih mogućnosti. Marin je sa 5:7, 6:3, 6:2 svladao Francuza Benoita Pairea, 42. tenisača svijeta. Suparniku je dopustio čak 10 prilika za break. Srećom, spasio se u devet. Našem najboljem tenisaču ovo je tek druga pobjeda ove sezone (uz tri poraza), treća nad Paireom u njihovu četvrtom dvoboju.

Hačanova trenirao Martić

– Bio je to težak meč, ali takav sam i očekivao. Paire je iznimno talentiran tenisač i vrlo je nepredvidljiv. Dobro je da mogu pobijediti u takvim mečevima, pogotovo u situaciji kada sam nanizao nekoliko poraza – kaže Čilić koji je nešto pao na ATP listi, pa je sada osmi u poretku “uživo”.

Borna je u dva tijesna tie-breaka, sa 7:6 (6), 7:6 (10) (spasivši četiri set-lopte u 13. igri drugog seta) bio bolji od svog vršnjaka (20-godišnjaka) Rusa Karena Hačanova, 48. tenisača svijeta, kojega je u jednom razdoblju trenirao naš Vedran Martić. Tako je Ćorić u Rotterdamu došao do prve pobjede sezone, zapravo prve od kolovoza 2016. kada je na turniru u Cincinnatiju u osmini finala pobijedio Rafaela Nadala. U četvrtfinalu je zbog problema s koljenom morao predati Čiliću i tako započeo neugodan niz od čak šest uzastopnih poraza.

Svake godine “čvrga” kolegi?

No, sad je Ćorić igrao jako dobro, tom je pobjedom zaustavio daljnji pad na ATP listi. Ovaj tjedan je 61., no već je osigurao napredak od najmanje pet mjesta.

A tko će se osladiti četvrtfinalom u Rotterdamu? Ako se gledaju međusobni susreti, Čilić je u prednosti jer već ima dvije pobjede nad Ćorićem. Jednu iz 2015. (Šangaj), jednu iz 2016. (spomenuti Cincinnati). Može li nastaviti taj niz – svake godine jedna “čvrga” osam godina mlađem kolegi iz reprezentacije? To što će prvi put ukrstiti rekete u dvorani (dosad su se sastajali na betonu) ne mora biti loše za Čilića, on se sjajno snalazi i na tepihu. Osim toga Marin se može pohvaliti solidnim rezultatima u gradu na rijeci Rotte, ima devet pobjeda i tri poraza. I finale iz 2014. (poraz od Berdycha). Bit će zanimljivo...

Rezultati parova: Dodig/Granollers (Hrv/Špa) - Dimitrov/Pouille (Bug/Fra) 7:5, 6:1, M. Pavić/Peya (Hrv/Aut) - Kohlschreiber/Thiem (Njem/Aut) 6:2, 6:1.

>> Marin Čilić pobijedio Benoita Pairea i plasirao se u drugo kolo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije