Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jana, svaka čast

Hrvatska senzacija prvi put u životu došla do WTA turnira, a sad je izborila polufinale!

Jana Fett
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
12.01.2017.
u 09:23

Zagrepčanka se u Hobartu prvi put uspjela probiti u glavni ždrijeb WTA turnira

Hrvatska tenisačica Jana Fett plasirala se prvi put u karijeri u polufinale teniskog WTA turnira i to u Hobartu nakon što je u četvrtak u četvrtfinalu lako sa 6-1, 6-4 pobijedila Paragvajku Veronicu Cepede Royg (WTA-129).

Meč je trajao 72 minute, a naša je tenisačica suparnici četiri puta uzimala servis, dok je svoj izgubila jednom. 

Dvadesetogodišnja Zagrepčanka u polufinalu će igrati protiv kvalifikantice iz Belgije Elise Martens (WTA-127) koja je plasman u polufinale osigurala pobjedom protiv prve nositeljice Nizozemke Kiki Bertens. 

"Stvarno sam uzbuđena zbog toga kako igram. Iznenađena sam što sam u polufinalu, nisam to očekivala", izjavila je Fett, koja je 340. na WTA ljestvici. a najveći dio 2016. godine pauzirala je zbog operacije ručnog zgloba.

Zagrepčanka se u Hobartu prvi put uspjela probiti u glavni ždrijeb WTA turnira, a pobjednički niz započet u kvalifikacijama nastavila je i u prvom kolu kada je eliminirala pobjednicu i finalisticu Roland Garrosa, 36-godišnju Talijanku Francescu Schiavone.

Komentara 5

DJ
djobu68
09:35 12.01.2017.

Bravo Jana samo nastavi tako. Ti si nasa Serena :)

GR
grgaman
11:25 12.01.2017.

Bravo Jana

DA
daali
10:37 12.01.2017.

Svaka čast! Imala je i dosta sreće, jer eto do finala nema Top 100 protivnicu (osim Talijanke u prvom kolu koja je 96.). No za veće uspjehe će morati napravti isto što i Halep - tko bolje prati tenis zna o čemu govorim. Halep je danas 4. na svijetu, a da to nije napravila ne bi bila niti blizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije