Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATICA UMJESTO TURKINJE

Ana Konjuh s Pripićem želi ući među najboljih 10 tenisačica svijeta

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.12.2016.
u 18:55

Ana od Prpe zasigurno može puno toga naučiti, osim klasične teniske tehnike i o tome kako biti ustrajan i uporan. Gorana su pratile brojne ozljede, ali on se nije predavao i na terenu je uvijek pružao maksimum. Posebno kad je igrao za hrvatsku reprezentaciju.

“Objavljujem vijest da je od srijede moj novi trener Goran Prpić. Nadam se uspješnoj i dugoj suradnji”, objelodanila je jučer putem društvenih mreža naša najbolja tenisačica 18-godišnja Ana Konjuh.

Taj nam je aranžman potvrdio i Anin otac Mario, pa su tako prekinuta sva nagađanja oko toga tko će - nakon Jelene Kostanić-Tošić s kojom je surađivala sedam mjeseci - biti novi trener mlade Dubrovčanke sa zagrebačkom adresom.

Bilo je razgovora i sa Željkom Krajanom, ali on se prije svega želi posvetiti muškoj reprezentaciji. Također i obitelji, a Ana i tata tražili su trenera koji će s Anom biti “na svim putovanjima, baš na svakom turniru”.

Ipek dovek do 159. mjesta

Prpa je pristao. Njegova posljednja pulenka bila je 20-godišnja Turkinja iz Istanbula Ipek Soylu koju je u kratkom vremenu doveo do plasmana karijere - 159. mjesta na WTA listi. No, posao s Anom mnogo je ambiciozniji.

Ona je već sada 47. tenisačica svijeta, prvi put će godinu završiti u Top 50, pa je logično da pikira na mnogo više dosege. Dakle, cilj je Top 10 i osvajanje Grand Slam turnira. Ono isto što je Goran Prpić, sada 52-godišnjak, uz pomoć drugih trenera, uspio dosegnuti s Ivom Majoli koja je 1997. osvojila Roland Garros.

To je i najveće trenersko postignuće bivšeg tenisača kojemu je kao igraču najbolji plasman bio 16. mjesto, u srpnju 1991. godine. Prpić je bio i izbornik hrvatske Fed kup i Davis kup reprezentacije a najveći uspjeh s tenisačima postigao je 2009. godine kada smo u polufinalu kao domaćini (u Poreču) poraženi od Češke.

S tenisačicama je 2002. stigao do četvrtfinala u kojem smo na gostovanju izgubili od Austrije (igrale su Iva Majoli i Jelena Kostanić, a u sastavu su bile i Silvija Talaja i tada 17-godišnja Karolina Šprem).

Učiti o ustrajnosti i upornosti

Ana od Prpe zasigurno može puno toga naučiti, osim klasične teniske tehnike i o tome kako biti ustrajan i uporan. Gorana su pratile brojne ozljede, ali on se nije predavao i na terenu je uvijek pružao maksimum. Posebno kad je igrao za hrvatsku reprezentaciju.

Od profesionalne karijere (u kojoj je osvojio jedan turnir, onaj u Umagu, ali i Svjetski kup s reprezentacijom Jugoslavije 1990. te za Hrvatsku olimpijsku broncu u paru s Goranom Ivaniševićem u Barceloni 1992.) Prpić se oprostio 1996. godine, ali do danas je ostao posvećen bijelom sportu.

Zbog svega toga nisu izostala niti društvena priznanja. Prpa je dobitnik prestižne Državne nagrade za sport “Franjo Bučar” za 1991. godinu. A godine 1995. tadašnji predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman odlikovao ga je i Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara.

Komentara 1

IC
ICCO
22:52 01.12.2016.

Neeee s Prpom, o Ana, Koeficijent 1,07... ovu moraš pobijediti 2,55

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije