Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZTS će se žaliti

Franjo Luković ostaje predsjednik, za ZTS skupština nelegalna

Tennis - 2015 Aegon Open Nottingham - Day Eight - Nottingham Tennis CentreTeenager Ana Konjuh during the Elena Baltacha Trohpy during the Aegon Open Nottingham tournamentBarrington Coombs Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
05.05.2016.
u 14:54

Najavio je da će se ZTS obratiti Gradskom uredu za opću upravu i osporiti legalnost skupštine. Jer se, kaže, radilo po Statutu koji nije potvrđen od tog ureda.

Franjo Luković (66) ostaje na čelu Hrvatskog teniskog saveza i u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Nije ni imao protukandidata, pa je na izbornoj sjednici skupštine HTS-a dobio glas svih nazočnih delegata (31, skupština ima 41 člana). Otkriveno nam je to na kraju sjednice jer zbog “učinkovitosti skupštine” novinarima ovaj put nije dopušteno praćenje sjednice.

No, za dio teniske obitelji, onaj važan, zagrebački, jučerašnja je skupština bila nelegalna.

Pomutnje sa statutima

– Iako imamo važeće vjerodajnice, u skladu sa Statutom i Poslovnikom, zabranjen nam je ulazak u dvoranu, čime je ova skupština sukladno važećim propisima RH postala ništavna, kao i sve odluke koje će se na njoj donijeti. Zagrebački teniski savez ima poseban status, jedan je od utemeljitelja HTS-a i sve ovo što se radi je sramota. Ovo je prvi put u povijesti, a nadam se i posljednji, da je skupština HTS-a bila zatvorena za javnost – kazao je predsjednik ZTS-a Franc Regina uime šestorice delegata ZTS-a kojima nije bilo dopušteno da sudjeluju u radu skupštine.

Najavio je da će se ZTS obratiti Gradskom uredu za opću upravu i osporiti legalnost skupštine. Jer se, kaže, radilo po Statutu koji nije potvrđen od tog ureda.

No za one koji su sudjelovali u radu skupštine, kao i za samog Lukovića, sve je legalno. I u skladu sa Statutom koji je nedvojbeno važeći, onaj iz 2013. godine.

– Oni su, na žalost, propustili održati svoju skupštinu i mjesec dana prije nominirati delegate za Skupštinu HTS-a. Postoji jedan statut koji nije verificiran, ali mi smo radili u skladu s prethodnim statutom koji jest verificiran. Željeli smo ove godine održati potpuno legalnu skupštinu i sve su regije postupile sukladno statutu, jedino ZTS nije pristupio Zajednici teniskih udruga grada Zagreba što bi mu omogućilo da nominira delegate za našu skupštinu. Oni će imati priliku to ispraviti do sljedeće skupštine. Žao nam je što nisu mogli prisustvovati skupštini, ali njihova prisutnost učinila bi ovu skupštinu nelegalnom – istaknuo je Luković, a na upit zbog čega je i novinarima bio zabranjen ulazak, odgovorio je:

– Željeli smo imati miran rad. Odužilo bi se.

Kao da novinari na sjednicama skupština postavljaju pitanja...

No čak i brojke, tj. dug Saveza ne vide svi jednako. Predstavnici ZTS-a ističu da je dug ogroman, da se samo izbornicima mlađih kategorija duguje gotovo 300.000 kuna te da je Nacionalni teniski centar na Zagrebačkom velesajmu – izgubljen.

NTC još nije izgubljen

No novi-stari predsjednik gleda na to drugačije:

– Dug postoji, ali je znatno reduciran. Naše je izvještaje verificirao Nadzorni odbor, imamo revizora i prigovori o netransparentnosti ne stoje. Za NTC se još borimo.

Financijski izvještaji daju mu za pravo: naslijedio je dug od četiri milijuna kuna, a on sada iznosi 1,5 milijuna, no i HOO duguje tenisu 700.000 kuna pa minus zapravo iznosi 800.000 kuna.

Skupština je jednoglasno prihvatila tekst novog statuta, a potom nagradila najbolje u 2015. Najbolji senior je Ivan Dodig, najbolja seniorka Ana Konjuh, a od mladih nagrađeni su Duje Ajduković i Noa Krznarić. Najviše su napredovali Borna Ćorić i Jana Fett.

>>Đoković bez problema pobijedio Bornu Ćorića i izborio treće kolo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije