Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konjuh u 2. kolu

Kvalifikant Willis nakon poraza od Federera: Zaslužio sam otići na pivo!

Marcus Willis
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Ivan Halar, Hina
29.06.2016.
u 21:23

Prvi nositelj Novak Đoković u 2. kolu nije imao problema protiv Francuza Adriana Mannarinama (6-4, 6-3, 7-6)

Hrvatska tenisačica, 18-godišnja Ana Konjuh plasirala se je u 2. kolo Wimbledona nakon što je u srijedu pobijedila Talijanku Karin Knapp (90. na WTA listi) sa 6-3, 6-3 poslije 67 minuta igre.

Konjuh je rano oduzela servis i povela je 2-1, ali Talijanka ga je odmah vratila. No, kod 3-3, Konjuh je uzela tri gema zaredom, napravivši pritom dva "breaka".

U drugom setu obje tenisačice držale su svoje servise do osmog gema, a onda je Konjuh napravila "break" i potom je na svoj servis zaključila meč.

U sljedećem kolu Ana Konjuh ide na treću tenisačicu svijeta, Poljakinju Agnieszku Radwansku, koja je 2012. igrala finale Wimbledona, a prošle godine polufinale. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

A prvi nositelj u muškoj konkurenciji, Novak Đoković, u 2. kolu nije imao problema protiv Francuza Adriana Mannarinama (6-4, 6-3, 7-6). Roger Federer pobijedio je, pak, jednog od junaka ovogodišnjeg Wimbledona, 25-godišnjeg Marcusa Willisa (6-0, 6-3, 6-4) koji je uspješno prošao kvalifikacije, iako je tek 775. tenisač na ATP listi. 

– Zaslužio sam otići na pivo! – uzviknuo je Britanac Willis i opisao meč:

– U početku je bilo obeshrabrujuće i teško. Igrao sam solidno, morao sam se prilagoditi meču. Uživao sam ovdje. Odigrao sam dobar tenis i natjecao se protiv Rogera u tri seta. Moram držati glavu pognutom, razočaran sam zbog poraza. Imao sam nekoliko fantastičnih tjedana i nastavit ću ovim tempom. Ovo je moj novi život poslije Wimbledona i želim još ovakvih iskustava.

A slavni Švicarac pohvalio je simpatičnog suparnika.

– Bilo je to novo iskustvo. Marcus je donio nevjerojatnu energiju svojom igrom na terenu, navijači su osjetili taj entuzijazam – rekao je Federer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije