Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U FORMI

Donna Vekić se u četvrtom finalu bori za drugi naslov i povratak u Top 100

Tennis - AEGON Classic 2013 - Day Six - Edgbaston Priory ClubCroatia's Donna Vekic during her quarter final match against Romania's Sorana Cirstea at the AEGON Classic at Edgbaston Priory, Birmingham.Nick Potts Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
03.10.2015.
u 08:05

'Sjajan je osjećaj biti u finalu i zbog toga sam jako uzbuđena, ali sam još sretnija zbog dobre igre i što sam vratila samopouzdanje.'

Donna Vekić (19) prošla je još jednu prepreku na putu osvajanja još jednog WTA naslova. Ušla je u finale turnira u Taškentu (Uzbekistan) nakon što je sa 7:5, 6:1 pobijedila sedam godina stariju Ruskinju Jevgeniju Rodinu, 93. tenisačicu svijeta.

– Sjajan je osjećaj biti u finalu i zbog toga sam jako uzbuđena, ali sam još sretnija zbog dobre igre i što sam vratila samopouzdanje – kazala je Donna kojoj je to drugi finale u Taškentu.

Prije tri godine, tada kao 16-godišnjakinja, poražena je od Rumunjke Begu a sada će joj suparnica biti 20-godišnja Japanka Nao Hibino, 117. igračica svijeta, koja je sa 6:3, 6:4 bila bolja od braniteljice naslova Bojane Jovanovski. Ako Donna pobijedi, i u svom četvrtom finalu osvoji drugi naslov (nakon Kuala Lumpura 2014.), vratit će se u društvo 100 najboljih tenisačica (bit će 92.).

I Marin Čilić je uspješan u Aziji, u četvrtfinalu ATP turnira u kineskom gradu Shenzhenu (668.945 USD) uvjerljivo je, sa 7:6 (6), 6:4 i uz 15 asova, pobijedio jednog od predvodnika novog vala, Korejca Hyeona Chunga, 58. tenisača svijeta. Za finale će igrati protiv četvrtog nositelja, Španjolca Guillerma Garcie Lopeza (29.), kojemu je bez borbe zbog ozljede predao Francuz Mannarino. Španjolac vodi s 2-1 u međusobnim susretima s Marinom a pobijedio je i u posljednja dva ogleda. U slučaju pobjede, Čilić bi se s 14. pomaknuo na 13. mjesto ATP liste. I još uvijek je u igri za završni Masters.

Poraz je u Kuala Lumpuru doživio Ivo Karlović, u četvrtfinalu je bolji od njega bio mladi Australac Nick Kyrgios sa 7:6 (4), 7:6 (2). Ivo je opet pao u tie-breakovima, koji mu u posljednje vrijeme baš i ne idu. Pogodio je 13 asova pa sad u ukupnom zbroju zaostaje za Ivaniševićem za 35 (10.237:10.202).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije