Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Na Donninu presicu nahrupili novinari no dočekalo ih je: 'Samo o tenisu, molim vas'

Donna Vekic of Croatia plays a shot to Caroline Garcia of France during the women's singles match at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, May 24, 2015.  REUTERS/Vincent Kessler
Foto: Reuters/PIXSELL
26.05.2015.
u 14:10

Wawrinka je prosvjedovao kad se na portalu turnira pojavila crtica o njemu i Donni

Prvih dana Roland Garrosa glavna priča je naša 18-godišnjakinja Donna Vekić. Prvo zbog gotovo senzacionalne pobjede (tečaj u kladionicama: 6) u prvom kolu nad francuskom tenisačicom, 31. nositeljicom, Caroline Garcijom (3:6, 6:3, 6:2) na središnjem terenu (Philippe Chartrier), a drugo i zbog glasina da je u vezi sa svježe rastavljenim, 12 godina starijim, Stanislasom Wawrinkom. Crtica o tome pojavila se i na internetskoj stranici turnira, ali je nakon Švicarčeva prosvjeda tekst ubrzo uklonjen uz ispriku organizatora.

Ispit na velikom stadionu

Uglavnom, na press-konferenciji nakon Donnina meča bilo je puno novinara, no medijatorica je na otvaranju rekla ono znakovito "samo o tenisu, molim vas".

Novinari su tiho prosvjedavali, na što se Donna nasmijala i upitala:

- Što je, zar ćete sad svi otići?

I nisu otišli. Ipak su "žuti" novinari u manjini, iako će danas i "ozbiljni" rado uljepšati svoju priču nekom pikanterijom iz privatnog života tenisača i tenisačica.

A Donna je doista postigla veliku pobjedu, u trećem je nastupu na Roland Garrosu konačno preskočila prvo kolo, izbacivši mnogo bolje plasiranu suparnicu.

- Jako sam sretna, nadam se da će mi ova pobjeda biti prekretnica u sezoni koja nije počela najbolje. Bio je ovo moj prvi meč na velikom stadionu, igrala sam protiv francuske igračice na čijoj je strani bila publika, pa sam zbog toga na početku bila prilično nervozna. To se i osjetilo u prvom setu. U nastavku sam igrala opuštenije i rezultat se počeo mijenjati u moju korist - rekla je Donna dodavši:

Prva po broju asova

- Naravno, na putu do pobjede jako mi je pomogao i servis kojim mogu biti iznimno zadovoljna - napomenula je mlada Osječanka koja je s 13 asova zasjela na prvo mjesto igračica s najviše pogođenih asova na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske.

Pobjeda nad Garcijom Donni donosi skok od 26 mjesta, pa je trenutačno na 139. mjestu WTA liste. No, ne bi smjela na tome stati, Srpkinja Bojana Jovanovski, s kojom se sastaje u drugom kolu, nije neprelazna prepreka. A u slučaju nove pobjede, Donna bi bila blizu povratku u Top 100 ženskog tenisa.

>> Donna Vekić priredila iznenađenje protiv 31. nositeljice

Komentara 4

RO
RotoRoman
18:12 26.05.2015.

žuti novinari u manjini? a gdje to? koliko parseca bi to bilo daleko od Zemlje....

IV
ivanjoksimovic
17:14 26.05.2015.

Ala kasnite ...

DA
dabssa
18:21 26.05.2015.

Nazalost nista od nje kao vrhunske tenisacice. Izgleda da samo misli na kitu, dobro ce se udati i zivjet od grbace bogatog muza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije