Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taškent i Kuala Lumpur

Donna Vekić i Ivo Karlović izborili nastup u četvrtfinalu

Donna Vekić
Foto: EMPICS Sport/Press Association/PIXSELL
30.09.2015.
u 15:58

Našla se tako Donna u drugom četvrtfinalu ove sezone (nakon Bakua u srpnju).

Donna Vekić konačno je sastavila dvije pobjede na istom turniru. U drugom kolu Taškenta je sa 4:6, 6:2, 6:2 nadjačala drugu nositeljicu Njemicu Carinu Witthoeft, inače 58. tenisačicu svijeta.

Našla se tako u drugom četvrtfinalu ove sezone (nakon Bakua u srpnju) a za ulazak u prvi polufinale nakon Kuala Lumpura u travnju 2014. 19-godišnja Osječanka će se boriti protiv još jedne Njemice, 21-godišnje Anne-Lene Friedsam, 109. na svijetu.

Ulaskom u četvrtfinale Donna je osigurala napredak na WTA listi od 14 mjesta i u ovom je trenutku na 120. poziciji.

Ivo Karlović (36), kojemu ove sezone ide puno bolje nego Donni (18. je na ATP listi), također je stigao do četvrtfinala, ali na turniru u Kuala Lumpuru. Ivo je u prvom kolu kao treći nositelj bio slobodan, a u drugom je pobijedio 13 godina mlađeg Gruzijca Nikoloza Basilašvilija, 95. na ATP listi) sa 7:5, 4:6, 6:3, nakon sat i 47 minuta igre.

Suparnik u četvrtfinalu bit će mu Australac Nick Kyrgios.

>>Ćorić: Belgija je finalist, ali mi Hrvati smo favoriti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije