Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se dominacija

Đoković razbio Nadala i šesti put u karijeri osvojio Peking

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
11.10.2015.
u 16:30

Koliko je prvi tenisač svijeta dominantan u ovom trenutku najbolje govori činjenica da je u 2015. godini izgubio svega pet susreta, a ima 68 pobjeda, od čega 28 u nizu!

Novak Đoković pobjednik je ATP turnira u Pekingu. U finalu je svladao Španjolaca Rafaela Nadala 6:2, 6:2 za svega 92 minute igre.

Nije tu bilo previše borbe, prvi tenisač od samog je početka zaigrao koncentrirano i već u prvom gemu oduzeo protivniku servis, a do kraja meča to mu je pošlo za rukom još tri puta. Nastavila se tako dominacija srpskog tenisača na ovom turniru. Naime, ovo mu je šesti naslov u Pekingu, a ove sezone nije izgubio niti jedan set.

Đokoviću je ovo 12. uzastopni finale ove sezone, a ukupno 56. naslov u karijeri. A koliko je prvi tenisač svijeta dominantan u ovom trenutku najbolje govori činjenica da je u 2015. godini izgubio svega pet susreta, a ima 68 pobjeda, od čega 28 u nizu!

No, iako u posljednje vrijeme bez velikih poteškoća pobjeđuje Nadala, još uvijek ima negativan omjer u njihovim međusobnim susretima. Španjolac je pobijedio 23 puta, a Đokovića 22.

>>Ćorić u žestokom dvoboju uzvratio Dolgopolovu za Monte Carlo

Komentara 11

IV
ivanjoksimovic
17:34 11.10.2015.

Mene su obradovale one iskre starog Nadala vidljive u prvom setu. Srce mi je igralo od napetosti. Drugi set je vec bio cista rutina za Novaka. Da Nadal jos uvek ima problema mentalne prirode govori onaj brejk Novaka pri rezultatu 40:0 za Nadala na njegov servis. Ali sam orijatno iznenadjen Nadalovom igrom blize osnovnoj liniji, nasta nismo bas naviknuti. Ovo je definitivno Novakova era tenisa. U svakom slucaju raduje nagovestaj Nadalovog povratka jer bi to mogao da bude nagovestaj novih epskih meceva ova 2 velikana tokom iduce sezone. Ako Novak i tad nastavi dominaciju kao ove sezone, nedvosmisleno je da ce i neki koji ga sada osporavaju priznati da je on novi #GOT. Bravo Nole, srecan ti put u Sangaj sa zeljom da ga opet osvojis.

PE
peugeot
16:44 11.10.2015.

Auuu... sta ovaj nas "Joker" radi na ATP Tour-u. Nadal sad sakuplja - "tanjure".

RA
rabo
20:58 11.10.2015.

"Tata, hteo bih da igram tenis kao Novak! I Nadal bi sine!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije