Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patrik Ćavar:

Đoković je nestvaran, lako će osvojiti Wimbledon

Patrik ćavar
Foto: Privatni album
1/5
23.06.2016.
u 18:35

Pako će biti sukomentator teniskog turnira u Wimbledonu.

Patriku Ćavaru, jednom od najboljih hrvatskih rukometaša, polako se ispunjavaju želje. Nakon što je bio sukomentator Nove TV na kvalifikacijskom turniru za odlazak na OI, rekao je:

– Baš mi se sviđa ovaj posao sukomentatora. Volio bih jednog dana tako prenositi tenis i boks.

Za boks ne znamo, ali želja da prenosi tenis mu se ostvarila.

– Da, bit ću sukomentator Sportkluba tijekom Wimbledona. Dnevno ću uz monitor biti četiri do pet sati. Spreman sam na nove izazove i vjerujem da ću gledateljima imati što reći. Naime, možda netko ne zna, ali imam B trenersku licenciju. Bio sam trener Tomislavu Brkiću, kojeg sam sa 480. doveo do 212. mjesta – istaknuo je Pako.

O tenisačicama malo znam

Uživo nije gledao nijedan Grand Slam turnir.

– Nisam, ali ima vremena. Bio sam na nekoliko velikih turnira poput onih u Barceloni, Beču i Rimu – rekao je Pako.

Tko je favorit u Wimbledonu?

Novak Đoković. On igra nestvaran tenis i ne vidim ni jednog igrača koji ga može pobijediti na travi. Možda, ali samo možda Murray. Novak će još najmanje tri godine igrati na ovako visokom nivou pa, prema tome, ubrzo će prestići Federera po broju osvojenih Grand Slamova – rekao je Ćavar.

A naši tenisači?

– Pa Čilić, Ćorić i Dodig mogu daleko. Naravno i Karlović zbog svog jakog servisa koji ne mogu braniti ni oni najbolji. Nekako imam osjećaj da bi Ćorić mogao najdalje doći – istaknuo je.

Pratite li ženski tenis? Sigurno će biti prijenosa mečeva tenisačica koje će te također morati komentirati...

– E, priznajem. Tu nisam doma. Ali, malo ću se pripremiti. Samo da pohvatam tko su favoritkinje i to je to - rekao je.

Tenis je najviše trenirao kada je živio na Floridi. U Ameriku je došao kako bi radio na promociji rukometa u SAD-u.

– Na žalost, nije bilo uspjeha jer su Amerikanci zatvoreni što se tiče sportova, za njih postoje samo američki nogomet, bejzbol, košarka i hokej. Mislim da će se to promijeniti ali ne znam kada. Na Olimpijskim igrama u Londonu jedan je NBA košarkaš gledao rukomet i oduševio se igrom, kreativnošću, promjenom tempa – istaknuo je Ćavar.

Dok je boravio u Americi, kratio je vrijeme igranjem tenisa.

– Čak sam osvojio prvo mjesto na jednom turniru rekreativaca. U finalu sam pobijedio jednog Španjolca – prisjetio se Ćavar.

Trenutačno se odmara u Metkoviću, gdje prati hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Nogometaši su kao lavovi

– Nećete vjerovati, ali nogomet sam zavolio baš gledajući našu reprezentaciju. Svaka čast dečkima, bore se kao lavovi. Inače, nogomet me prije uopće nije zanimao. Igrao sam rukomet četiri godine u Barceloni i imao sam VIP ulaznicu za Nou Camp. To su bile mjesta odmah iza klupe nogometaša Barcelone. Znate koliko sam puta otišao na utakmicu? Samo jednom, i to sam otišao kući na poluvremenu – kazao je Ćavar.

A što mogu rukometaši na Igrama u Brazilu?

– Do medalje. Znam samo da će igrati još bolje nego na EP-u u Poljskoj i u kvalifikacijama za Rio – zaključio je Ćavar.

Komentara 8

Avatar babas
babas
11:43 24.06.2016.

Djoko je jedan od najpopularnijih stranih sporataša u Hrvatskoj,ako ne i najpopularniji. Od srpskih sportaša nemjerljivo najpopularniji!

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
19:24 23.06.2016.

cavar...ne smijes hvaliti djokovica...jer ces kod ognjistara postati sumnjiv...udbas koji po direktivi beograda gradi preko placenih clanaka vecernjaka neku novu jugoslaviju uz krilaticu ko nas bre zavadi...zavrsices u prilogu bujice...pripazi...

Avatar Diavolo
Diavolo
20:49 23.06.2016.

Dosta vise Djokovicomanije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije