Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
wimbledon

Dodig u četvrtfinalu parova! Troicki ružno opsovao suca, Kyrgios skidao čarape

Nick Kyrgios
Foto: Reuters/Pixsell
06.07.2015.
u 22:10

Prvi nositelji braća Bryan s glatkih 3:0 izbacila su Matu Pavića i Novozelanđanina Venusa.

Na Wimbledonu su danas u akciji bila i dvojica hrvatskih tenisača u parovima, s polovičnim uspjehom.

Osvajač Roland Garrosa Ivan Dodig plasirao se s Brazilcem Melom u četvrtfinale pobijedivši britansko-dansku kombinaciju Marray-Nielsen 6:1, 6:4, 7:6 (8-6). Dodiga i Mela u sljedećem kolu čekaju Izraelac Erlich i Nijemac Petschner.

Prvi nositelji braća Bryan s glatkih 3:0 izbacila su Matu Pavića i Novozelanđanina Venusa.

Dodajmo kako je Francuz Richard Gasquet razočarao je legendarnoga Matsa Wilandera i pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa u osmini finala sa 7:5, 6:1, 6:7 (7-9), 7:6 (8-6). Naime, nekadašnji svjetski broj 1 Wilander smjelo je prognozirao kako bi 20-godišnji Kyrgios čak mogao osvojiti Wimbledon. Gasquet će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke, pobjednika nad Belgijcem Davidom Goffinom (laganih 3:0 u setovima).

A susret je obilježilo i skandalozno ponašanje mladog Australca. Nakon što je loše počeo meč u trećem gemu drugog seta jednostavno je prestao igrati. Samo bi pružio reket i vraćao u mrežu. Sudac ga je kaznio oduzimanjem gema, a Kyrgios je potom skinuo čarape te o tome obavijestio suca.

 

U šoku je ostao Srbin Viktor Troicki prokockavši 2:0 u setovima protiv Kanađanina Pospišila, sljedećeg Murrayevog suparnika. Troicki je poslije nešto više od sat vremena igre bio na set od najboljeg rezultata karijere, ali je dozvolio Pospišilu da prvi put u karijeri napravi preokret u pet setova i slavi rezultatom 4:6, 6:7 (5-7), 6:4, 6:3, 6:3.

U posljednjem gemu srpski tenisač je na servis Kanađanina zatražio provjeru od suca, ali ju nije dobio. Zbog toga je Troicki izgubio živce i izvrijeđao suca.

- Mrš, đubre jedno...mrš - poručio mu je Troicki.

 

Serena Williams (33) slavila je protiv starije sestre, 35-godišnje Venus sa 6:4, 6:3 za sat i sedam minuta igre. Ovo je Serenina bila 15. pobjeda nad Venus u 26 međusobnih ogleda. Najbolja svjetska tenisačica na putu je osvojiti i treći Grand Slam ove godine, odnosno četvrti zaredom. Serena je posljednji put na Grand Slam turniru poražena prije točno godinu dana kada ju je u 3. kolu Wimbledona pobijedila Francuskinja Cornet. Sljedeća Serenina suparnica bit će Bjeloruskinja Viktoria Azarjenka...

U preostala tri četvrtfinala igrat će Sharapova i Vandeweghe, Muguruza i Bascinski, A. Radwanska i Muguruza.

>>Čilić slomio upornog Kudlu i izborio četvrtfinale! Murray šesti put prejak za Karlovića

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije