Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. kolo Wimbledona

Del Potro se vratio i izbacio Wawrinku

Del Potro
Foto: Reuters
1/5
01.07.2016.
u 18:52

- Jedina mi je želja bila ponovno igrati tenis i zahvalan sam na tome - izjavio je 27-godišnji Argentinac nakon pobjede nad Wawrinkom koja ga u 3. kolu vodi na pobjednika dvoboja Francuza Lucasa Pouillea i Amerikanca Donalda Younga.

Argentinski tenisač Juan Martin del Potro probio se u 3. kolo turnira u Wimbledonu, nakon što je danas u 2. kolu nadigrao 4. nositelja Švicarca Stana Wawrinku s 3-6, 6-3, 7-6 (2), 6-3. 

Bio je to njihov šesti dvoboj i četvrta uzastopna pobjeda Argentinca koji je posljednje tri sezone proveo više po bolnicama i operacijskim dvoranama, nego na teniskim terenima. Del Potro je u Wimbledonu zaigrao po prvi put nakon 2013. godine, kad ga je tek u polufinalu zaustavio Novak Đoković. Ujedno, ovo je Argentincu prvi nastup na jednom Grand Slam turniru nakon Australian Opena 2014. godine.

- Jedina mi je želja bila ponovno igrati tenis i zahvalan sam na tome - izjavio je 27-godišnji Argentinac nakon pobjede nad Wawrinkom koja ga u 3. kolu vodi na pobjednika dvoboja Francuza Lucasa Pouillea i Amerikanca Donalda Younga.

Dvoboj Del Potra i Wawrinke prvi je koji je završen u petak u Wimbledonu, a odigran je pod krovom središnjeg terena. Na vanjskim terenima, gdje je program trebao započeti još u 12 sati, kiša je odgodila početak mečeva sve do 16 sati po hrvatskom vremenu pa je neizvjesno hoće li jedini preostali hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji Marin Čilić uspjeti danas završiti svoj meč 3. kola protiv Slovaka Lukaša Lacka.

Organizatori turnira su u petak objavili da razmatraju mogućnost igranja na središnju nedjelju, što je u All England Clubu prema tradiciji neradni dan. Posljednji put su, zbog vremenskih neprilika, u Wimbledonu bili prisiljeni igrati i na središnju nedjelju prije 12 godina. U 129-godišnjoj povijesti turnira na središnju se nedjelju igralo samo četiri puta.

- Odluku o tome hoćemo li aktivirati središnju nedjelju, donijet ćemo u subotu, ne prije - objavili su čelnici kluba na konferenciji za medije u petak.

Kako bi stigli nadoknaditi sve propuštene mečeve, organizatori Wimbledona već su u srijedu odlučili da će mečevi 1. kola u konkurenciji muških parova biti igrani na dva, a ne na tri osvojena seta, čemu su u petak dodali i sve mečeve 2. kola.

Što se pojedinačnih mečeva tiče, prije početka današnjeg programa, organizatori su bili u zaostatku za ukupno 16 nedovršenih dvoboja drugog kola u obje konkurencije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije