Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Argentinci se vratili kući

Del Potro: Osvojili smo Davisov kup i sada mogu mirno spavati

Argentina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
29.11.2016.
u 21:43

Junak argentinskog trijumfa u Areni Zagreb bio je Juan Martin del Potro, ali najbolji argentinski tenisač nije želio isticati svoje zasluge u osvajanju trofeja o kojem su on i njegovi sunarodnjaci desetljećima sanjali, već je govorio o momčadskoj pobjedi

U utorak prijepodne po lokalnom vremenu zrakoplov s argentinskim tenisačima, novim pobjednicima Davisova kupa, sletio se u zračnu luku Ezeiza u Buenos Airesu, gdje ih je dočekalo mnoštvo navijača, a nakon svečanog dočeka pobjednike iz Zagreba primio je i argentinski predsjednik Mauricio Macri. 

Junak argentinskog trijumfa u Areni Zagreb bio je Juan Martin del Potro, ali najbolji argentinski tenisač nije želio isticati svoje zasluge u osvajanju trofeja o kojem su on i njegovi sunarodnjaci desetljećima sanjali, već je govorio o momčadskoj pobjedi.

- Trijumfirala je skupina od četvorice prijatelja predvođena sjajnim izbornikom, iza kojeg stoji velika grupa radnika. Veličinu ovog postignuća tek ćemo spoznati. Postat ćemo svjesni da se radi o povijesnom trenutku za argentinski sport - rekao je Juan Martin del Potro po dolasku u Buenos Aires.

Del Potro nije ostavio nikakvu dvojbu oko pitanja je li 2016. bila najbolja godina u njegovoj karijeri.

- Nisam mogao poželjeti nešto više. U emocionalnom i sportskom smislu ovo je za mene najvažnija godina, u kojoj sam osvojio olimpijsku medalju i Davis Cup. Još uvijek nisam u idealnoj formi, nemam trenera, ali imam skupinu prijatelja koja je iz mene izvukla najbolje - istaknuo je Del Potro.

Još prije godinu dana 28-godišnji Argentinac nije bio siguran kako će završiti priča o njegovom povratku, niti je znao kada će i hoće li uopće biti sposoban igrati tenis.

- Ostvario sam svoj san. Na posljednjoj večeri u Zagrebu rekao sam suigračima da su mi pomogli u tome. Sad kad imamo Davisov kup, mogu mirno spavati - izjavio je Del Potro. 

Komentara 3

KI
Kiki42
22:13 29.11.2016.

Dobrom Del Potrovom snu doprineće njegov medvedić Marin.

DU
Deleted user
10:47 30.11.2016.

Mirno spavati i sanjati super darežljivog medvjedica Marina...

DU
Deleted user
19:56 30.11.2016.

Ako smo vec morali od nekog izgubiti, drago mi je da su to bili argentinci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije