Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Flak

Del Potro je u Zagrebu bio teniski Diego Armando Maradona

Maradona
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/9
28.11.2016.
u 18:37

Na putu do salatare Juan Martin Del Potro je pobijedio dvojicu u prvih šest na svijetu. Dobio je prvi reket svijeta na kraju 2016. Andyja Murraya, nakon toga i Marina Čilića. Bio je Delpo kako mu tepaju i skandiraju u Argentini u formi kao Diego Armando Maradona 1986. godine u Meksiku

U subotu je sve izgledalo kao bajka. Nedostajao je samo jedan bod, publika se napokon probudila i uspjela je parirati simpatičnim, temperamentnim navijačima iz Argentine. Bio je to pravi navijački sraz i jedan teniski meč u koji je sve stalo. Meč teniskih suparnika Marina Čilića i Juana Martina Del Potra.

Obojica su osvojili po jedan Grad Slam (i to isti - US Open), obojica su zaradili u karijeri otprilike isti novac (više od 16 milijuna dolara od nagrada na turnirima), Argentinac ima 19:16 u osvojenim turnirima. No, postoji jedan veliki - ali! A to je spoznaja da je Argentinac u svojoj karijeri puno propatio zbog ozljeda.

Zbog kojih će mnogi priznati svjetski stručnjaci ustvrditi da bi Del Potro bio u krugu velikana današnjice. A to su Federer, Nadal, Đoković i Murray. Bio bi u tom društvu, poredak sad nije previše važan. Forhend koji je čaroban, forhend koji oduzima dah. I donosi pobjede i bodove.

Na putu do salatare Juan Martin Del Potro je pobijedio dvojicu u prvih šest na svijetu. Dobio je prvi reket svijeta na kraju 2016. Andyja Murraya, nakon toga i Marina Čilića. Bio je Delpo kako mu tepaju i skandiraju u Argentini u formi kao Diego Armando Maradona 1986. godine u Meksiku.

Tada je čovjek koji je tri dana bio medijski magnet broj jedanu Zagrebu, koji je u karijeri bio sinonim za igrača koji je mogao više od bilo koga momčad učiniti boljom. I volim tog malog Messija, ali, Diego će mi ostati vječni broj 1. I ne mogu si tu pomoći.

Kao što će mi i Del Potro biti uvijek veliki teniski majstor. Ostat će i tuga što Čilić nije uspio, ali kod 2:0 u setovima, kod kuće u Zagrebu, pred svojom brojnom i bučnom publikom šampioni pobjeđuju.

Marin nije hodao tragom Samprasa, Beckera, Murraya. Nije mogao sam! Jer, nažalost Ivo Karlović nije doktor tenisa. Ako ste mislili drukčije...

Komentara 3

KL
klaustrofobičar
21:02 28.11.2016.

Čilić je dao sve od sebe, a Karlović je bio negdje drugdje

Avatar AlPoS
AlPoS
20:18 28.11.2016.

Našim dečkima treba čestitati, nije mala stvar, pokušali su. Međutim ne mogu shvatiti njihove nekorektne izjave. Tako Čilić tvrdi da je bio bolji i fizički i psihički u svim setovima, a Del Potro igra sa slomljenim prstom, usred Zagreba i okrene veliki zaostatak. Ne Marine bio si bolji 2 seta, a lošiji u ostatku meča. Karlović kuka u petak na atmosferu, a zadnji meč odigra katastrofalno, rekreativno, bez ikakvog otpora. Stoga dečki pokušali ste, imali ste priliku, ali zasluženo ste izgubili od boljeg, sretnijeg i spretnijeg suparnika. Svaka čast Argentincima.

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
18:48 28.11.2016.

Del Potro je u Zagrebu bio teniski Diego Armando Maradona a mi zavičajski domoljubni navijači koji smo posle drugog dana nagađali da je sve gotovo i da smo osvojili Davis Cup smo na kraju bili Balkanski Pedro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije