Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik ITF-a na oproštaju od Zagreba

Haggerty: Namještanje mečeva i dalje ćemo strogo kažnjavati

tenis
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/12
23.06.2016.
u 16:04

Zagreb je predivan grad, nakon svršetka sjednice Skupštine istinski sam uživao u višesatnoj šetnji, napomenuo je prvi čovjek svjetskog tenisa

Zagreb je ovaj tjedan bio domaćin Godišnje skupštine Međunarodnog teniskog saveza (ITF) koja je u našu metropolu dovela 303 sudionika (delegata i gostiju) iz 107 zemalja, što je rekord za skupštine koje nisu izborne. Predsjednik ITF-a Amerikanac David Haggerty boravak u Zagrebu zaključio je konferencijom za novinare u Hotelu Sheraton. Imao je samo pohvale na račun organizacije zaključivši da se radilo o iznimno uspješnim sastancima, "s mnogo dobrih ideja koje će pomoći daljnjem razvoju tenisa i stvaranju još boljih uvjeta za mlade igrače i igračice".

- Šest dana provedenih u Zagrebu bili su fantastični. Zahvaljujem gradonačelniku, gospodinu Bandiću i prijateljima iz Hrvatskog teniskog saveza na svemu što su napravili. Imao sam priliku posjetiti kompleks buduće teniske akademije na Ravnicama, vidio sam puno zemljanih igrališta, nekoliko betonskih, ali i nekoliko dvorana, što je odlično za zagrebački i hrvatski tenis. Zagreb je predivan grad, nakon svršetka sjednice Skupštine istinski sam uživao u višesatnoj šetnji - napomenuo je Haggerty.

Na upit da objasni zbog čega je izostalo bodovanje na olimpijskom turniru u Riju, prvi čovjek svjetskog tenisa je rekao:

- Kao što znate, bodova u Riju neće biti. Tenisači i tenisačice su rekli da to nije potrebno, da im je dovoljna čast što nastupaju za svoju zemlju. Razgovarali smo o tome s ATP i WTA Tourom, slušamo što igrači i igračice misle, pa ćemo vidjeti hoćemo li bodove vratiti za OI 2020. godine.

Osvrnuo se i na opasnost od virusa Zika:

- Tom problemu pristupamo vrlo ozbiljno. Slušamo savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), surađujemo s tenisačima i tenisačicama i njihovim udruženjima. Zdravlje igrača nam je na prvom mjestu i zato razmijenjujemo informacije s mjerodavnim tijelima.

Borba protiv korupcije u ITF-u je povezana i s borbom protiv namještanja rezultata. Haggerty je bio oštar:

- U središtu naših aktivnosti je čuvanje digniteta sporta i zato i ovom prilikom želim naglasiti da imamo i da ćemo imati nultu stopu tolerancije na takve stvari. Želimo biti sigurni da teniski svijet ima povjerenja u to što radimo i zato postoji nezavisno tijelo u borbi protiv korupcije. Tih negativnosti, na žalost, imamo u svim sportovima, ali mi činimo sve da toga u tenisu bude što manje. Namještanje mečeva, radili to suci ili igrači, i dalje ćemo strogo kažnjavati  - zaključio je predsjednik ITF-a.

Tijekom skupa u Zagrebu, u Muzeju Mimara obavljen je i ždrijeb Fed kupa za sljedeću godinu. Djevojke iz modne agencije Mony Elite Models odlučile su da se u prvom kolu Svjetske skupine, 11. i 12. veljače sučele: Češka - Španjolska, SAD - Njemačka, Bjelorusija - Nizozemska i Švicarska - Francuska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije