Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS

Ćorića napustio trener, hoće li ga uzeti Goran?

09.02.2015., Zagreb - Goran Ivanisevic i Borna Coric snimali reklamu za sokove Jucy u Tenis centru Iva Majoli.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
18.04.2015.
u 08:10

Iznenadan prekid suradnje koja je puno obećavala: Željko Krajan više nije trener Borne Ćorića.

U samo tri dana naš mladi tenisač Borna Ćorić ostao je bez većeg dijela svog stručnog stožera. Nakon što se razišao s kondicijskim trenerom Marinom Bašićem, jučer je prekinuo suradnju i s glavnim trenerom Željkom Krajanom, inače izbornikom hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu.

Prekid uzlazne suradnje

Krajan je izrazio želju da više vremena provodi s obitelji pa su Borna i Željko zajednički donijeli odluku o raskidu suranje nakon šest mjeseci uspješnog rada.

– Želio bih iskoristiti ovu prigodu da zahvalim Željku na njegovu predanom radu. Sada ću uzeti malo vremena, vidjeti koje mi opcije stoje na raspolaganju i tada odlučiti o mogućim prinovama u mojem trenerskom timu – rekao je 18-godišnji Ćorić.

Nakon poraza u prvom kolu turnira u Monte Carlu od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, Ćorića u sljedeća dva tjedna očekuju nastupi na još dva ATP turnira sa zemljanom podlogom, prvo u rumunjskom Bukureštu, a potom u portugalskom Estorilu, pa je preko menadžera poručio da neće biti dostupan za detaljnije izjave. Očito treba malo vremena za iznimno važnu odluku. Znakovito je, inače, da o Ćoriću i Goranu Ivaniševiću brine ista menadžerska agencija. Znači li to da će ubuduće čvršće surađivati?

No šestomjesečno razdoblje u kojem je surađivao s Krajanom bilo je za našeg tinejdžera iznimno uspješno. Ćorić je u tom vremenu napravio velik skok na ATP listi: sa 95. stigao je na 54. mjesto na svijetu koje zauzima ovaj tjedan. To mu je ujedno i najbolji plasman u karijeri. Bio je, dakle, nadomak top 50, što mu je bio proklamirani cilj za ovu godinu. Pod Krajanovim vodstvom pobijedio je i neke od najboljih igrača na svijetu, uključujući i Andyja Murraya na putu do polufinala ATP 500 turnira u Dubaiju, njegova drugog polufinala na Touru (prvi je bio u Baselu prošle godine).

Krajan ne ostaje dugo

Željeli smo čuti i Krajanovo viđenje ovog iznenadnog razlaza, ali nije nam se javljao na mobitel. No u prijašnjim razgovorima često je isticao da mu na putovanjima jako nedostaje njegova kćerkica koja sada ima osam godina.

Varaždinac Krajan (36) u teniskom je svijetu iznimno cijenjen kao stručnjak iako će mu mnogi spočitnuti da (pre)brzo mijenja igrače i igračice koje trenira. Prvi veliki uspjeh postigao je s Dinarom Safinom koju je doveo na prvo mjesto WTA liste. S Dominikom Cibulkovom radio je dvije godine i nju je sa 47. doveo na 15. mjesto. Kratko vrijeme trenirao je i Jelenu Janković, ali se nisu našli, potom je gotovo godinu dana vodio Lauru Robson, dovevši je sa 100. na 35. mjesto. Suradnja s Marcosom 
Baghdatisom nije bila posebno plodna, ali je zato s Ćorićem bila jako dobra (prije njega bio je sa Slovenkom Polonom Hercog). Bit će zanimljivo vidjeti koga će za trenera izabrati Ćorić i kojem će se novom poslu (teniska akademija?) prikloniti Krajan.

>> Đoković bez problema pobijedio Čilića (6:0, 6:3) i plasirao se u polufinale

Komentara 2

PE
peugeot
00:17 19.04.2015.

Dobar izbor bi bio Ljubicic, ali ima vec trenerski angazman (Milos Raonic). Neka nadje nekog dokazanog i u ovom trenutku slobodnog njemackog trenera (rad, disciplina). Sto se tice Krajana, potpuno ga razumijem. Pratiti razvoj dijeteta i biti stalno uz njega je najveca i najvaznija stvar na svijetu.

PR
Pravobranitelj
03:22 19.04.2015.

Bruno Oresar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije