Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP UMAG

Ćorić: Još sam u šoku, ne znam što se događa, ali neću stati

Borna Ćorić - Horacio Zeballos
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
24.07.2014.
u 22:15

Igra perfektno! Napravit će velike stvari, u to vas uvjeravam. Mora se samo malo smiriti, on bi sve preko noći, kaže Ivanišević

Dopalo se mladom asu Borni Ćoriću (17) pobjeđivati na Touru. Dapače, nakon prve ATP pobjede u karijeri, u četvrtak je nastavio niz i plasirao se u četvrtfinale umaškog turnira.

Puno valova zapljusnulo je jadransku obalu otkako smo imali dvojicu tenisača u četvrtfinalu turnira. Bilo je to prije 12 godina, kad su međusobno igrali Krajan i Ljubičić.

Pobijedio je i Nadala

Visok je ulog bio u meču, s druge strane stajao je ‘krvnik’ hrvatskih tenisača Argentinac Horacio Zeballos, koji je lani baš Ćorića izbacio u njegovom prvom meču na Touru, a ove godine u prvom kolu isprašio je Antu Delića. Međutim, vremena se mijenjaju, sad je Hrvat njega poslao u Argentinu sa 7:6 (4), 6:3... A riječ je o igraču koji je dobio i Nadala!

- On Nadala, a ja njega. Ali, ne tepam si da sam sad najbolji. Zapravo, u šoku sam, još ne shvaćam što se događa - kaže Borna.

– Kod Borne ima super stvari, poput servisa koji mu sjajno funkcionira kad treba, no zna se i prepasti kod break lopti ili prilika za meč. Usto, bekend je njegovo najjače oružje, ima sjajne dijagonale i to mora više koristiti – kaže njegov mentor Goran Ivanišević te dodaje:

- Igra perfektno! Napravit će velike stvari, u to vas uvjeravam. Mora se samo malo smiriti, on bi sve preko noći. Nakon što je pobijedio u Davisovom kupu, odmah je htio jurnuti dalje, ali ja mu govorim kako ne ide to baš tako. Nestrpljiv je...

- Nisam se uspaničio niti u jednom trenutku i to je sjajno! Idem dalje, neću stati - dodaje Borna.

Čilić na drugom kraju

I to se vidi i na terenu, gladan je pobjeda, želi postići što više. U borbi za polufinale Umaga čekat će ga Talijan Fognini, koji je bio bolji od Montanesa. Srećom, Marin Čilić je u drugom dijelu ždrijeba. Prema igri mladog Zagrepčanina, to bi mogao biti važan podatak...

Rezultati: Cuevas - Seppi 6:3, 6:1, Gabašvili - Sousa 3:6, 6:4, 6:2, Ćorić - Zeballos 7:6 (4), 6:3, Fognini - Montanes 7:6 (2), 6:0.

>>Ćorić: Imam 
prvu pobjedu, a želim ih u karijeri još barem tisuću...

>>Borna Ćorić upisao povijesnu pobjedu

Komentara 4

LI
ličkimerkel
21:16 24.07.2014.

Mali imaš cojones.Svaka čast.

Avatar Django
Django
23:46 24.07.2014.

Kaže Goran "..Mora se samo malo smiriti, on bi sve preko noći..". I smatra to lošom osobinom. A stvari stoje upravo suprotno - tako moraju razmišljati šampioni. Ako ne razmišljaju tako,ostaju samo vječni talenti kojima je krajnji domet negdje oko 20-tog mjesta na ATP ljestvici. Ovaj mali je definitivno rođen za više od toga! I zato neka samo traži sve i odmah!!

Avatar franioprvi
franioprvi
22:32 24.07.2014.

Rodila majka Hercegovina. Super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije