Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US Open

Čilić u 1. kolu pobijedio Silvu, sljedeći suparnik je Stahovski

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
29.08.2016.
u 21:02

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u 2. kolu igra protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je 2. kolo posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira, US Opena u New Yorku. Međugorac je u susretu 1. kola svladao Brazilca Rogerija Dutra Silvu sa 6:4, 7:5, 6:1 za dva sata igre.

Pobjednik US Opena iz 2014. i prošlogodišnji polufinalist Čilić "šepavo" je ušao u dvoboj, izgubio servis u prvom gemu te bio u opasnosti još jednom izgubiti svoj početni udarac kod rezultata 1:3 u prvom setu.

No, nakon što je spasio tu "break-loptu" zaigrao je mnogo bolje, u sljedećoj je igri vratio izgubljeni servis, a kod svog vodstva od 5:4 napravio je još jedan "break" iskoristivši petu set-loptu za konačnih 6:4 u toj dionici igre.

Početkom drugog seta Čilić je još jednom oduzeo servis Dutra Silvi i činilo se kako će lako izaći na kraj s Brazilcem. No, trenutak dekoncentracije na vlastitom servisu u petoj igri vratio je Brazilca u rezultatsku ravnotežu koju je ovaj držao do 5:5. Ipak, Čilić je uspio u 12. gemu drugog seta još jednom oduzeti servis Dutra Silvi, izbjeći "tie-break" i povesti s 2-0 u setovima.

Takav rasplet drugog seta konačno je slomio Brazilca, Čilić je za manje od 15 minuta odjurio do 5:0 u trećem setu i lako priveo dvoboj kraju.

U 2. kolu US Opena Čilić igra protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog, koji je nakon tri i pol sata bio bolji od Portugalca Gastaoa Eliasa sa 6:1, 3:6, 2:6, 6:3, 7:6 (4).

Čilić i Stahovski dosada su igrali četiri puta i svaki je put pobijedio Čilić, a posljednji su se put susreli u 2. kolu Wimbledona kada je bilo 6:2, 6:7 (6), 6:4, 6:4 za našeg igrača.

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni izborila je 2. kolo US Opena nakon što je pobijedila Francuskinju Alize Cornet sa 6:4, 6:1.

Lučić-Baroni odlično je ušla u dvoboj, povela sa 4:1, Cornet se uspjela vratiti na 4:4, ali kada je morala servirati za ostanak u prvom setu naša 34-godišnja veteranka joj je još jednom oduzela servis i riješila tu dionicu igre u svoju korist sa 6:4.

U drugom setu Lučić-Baroni je ponovno vrlo brzo stigla do "breaka", ali ovaj put nije dopustila Francuskinji povratak već je odjurila do konačnih 6:1.

Suparnica Lučić-Baroni u 2. kolu bit će druga igračica svijeta, Njemica Angelique Kerber koja je u prvom setu izbacila Slovenku Polonu Hercog. Kod rezultata 6:0, 1:0 za Kerber Hercog je predala dvoboj.

Komentara 2

KT
Kralj Tomislav
20:21 29.08.2016.

Bravo Marine !!!!

DU
Deleted user
22:46 29.08.2016.

Ocekivana pobjeda bez vecih problema; Marin je i dalje u formi. Sretno u drugom kolu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije