Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Basel

Čilić prošao u četvrtfinale, odigrao je nevjerojatan prvi set

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.10.2016.
u 16:56

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv još jednog Španjolca, Marcela Granollersa.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Baselu, on je u susretu 2. kola svladao Španjolca Pabla Carrena Bustu sa 6-0, 7-6 (4) za sat i 25 minuta igre.

Čilić je odigrao impresivan prvi set protiv trenutačno 32. igrača svijeta, koji je prošloga tjedna osvojio turnir u Moskvi i uživa u najboljem renkingu karijere.

Ipak, 28-godišnji Međugorac je prvu dionicu igre dobio za samo 18 minuta pritom izgubivši samo pet poena, a jedini poen na svom servisu kojega je izgubio bila je dvostruka servis pogreška.

U drugom setu Carreno Busta se prilagodio neugodnim Čilićevim servisima, a usto je uspijevao i duže držati lopticu u igri što je donijelo daleko neizvjesniju igru. Čilić je imao po jednu "break-loptu" u šestoj, odnosno 10. igri drugog seta, ali Busta se prvi puta izvukao odličnim servisom, a drugi put je Čilić na meč-loptu promašio bekhend dijagonalu za nekoliko centimetara.

Uslijedio je dramatični 11. gem u kojemu je Čilić spašavao jedine dvije "break-lopte" u meču i to nakon što je imao 40-15, a nakon što je Busta sigurno odservirao za 6-6 ušlo se u neobični "tie-break".

U odlučujućoj igri Busta je poveo s 4-0 nakon Čilićeve dvostruke servis pogreške, ali potom je naš najbolji igrač nanizao sedam poena zaredom za prolazak među osam najboljih.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv još jednog Španjolca, Marcela Granollersa.

Komentara 1

DO
doktor1
22:04 27.10.2016.

Marine, nemoj se zamarati time hoces li se ili neces plasirati na Masters. Probaj odigrati svaki set kao ovaj prvi i sve ce doci na svoje mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije