Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska stipendija

Čilić prijavljen u Monacu, a u Zagrebu primao stipendiju – vratit će 44.800 kuna

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.10.2016.
u 23:28

Marin Čilić je od SSGZ-a primio ukupno 20 stipendija u 2014. i osam mjeseci u 2015. godini. Povrat novca tražen je još u 2015. godini

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, morat će Sportskom savezu grada Zagreba vratiti 44.800 kuna. Naime, Čilić je kao član teniskog kluba Zagreb i kao vrhunski sportaš dobivao od SSGZ-a mjesečnu stipendiju u iznosu 2240 kuna. Do 2015. godine uvjet za dobivanje stipendije bilo je prijavljeno boravište u Zagrebu, a od početka 2015. godine uvjet je imati prijavljeno prebivalište. S obzirom na to da je prijavljeno prebivalište u Monacu, Čilić je izgubio pravo na stipendiju i poručio je preko svog glasnogovornika da će uredno vratiti sav novac na koji nije imao pravo.

– Doista se ne mogu baviti istraživanjem na kojoj je adresi prijavljen Marin Čilić. Mi smo imali dokument da živi u Zagrebu – rekao je Zdenko Antunović, glavni tajnik SSGZ-a.

Marin Čilić je od SSGZ-a primio ukupno 20 stipendija u 2014. i osam mjeseci u 2015. godini. Povrat novca tražen je još u 2015. godine.

– Upravni odbor SSGZ-a na svojoj zadnjoj sjednici donio je odluku da Čilić mora vratiti novce nama, a on je htio taj novac uplatiti na račun kluba Zagreb. Mi ćemo taj novac proslijediti Zagrebačkom teniskom savezu pa neka ih oni raspodjele klubovima koji će stvarati neke nove Čiliće i Čoriće – istaknuo je Zdenko Antunović

Komentara 13

JU
juma
02:04 21.10.2016.

I meni je Monaco daleko sigurniji i ugodniji za zivot nego Zagreb. Isplaćivati bilo kakve stipendije vrhunskim tenisačima ili nogometašima bez obzira na prebivalište potpuno je besmisleno, ali kod vrhunskih veslača, rvača ili kod drugih sportova u kojima se ne vrte veliki novci za to ima opravdanja, jer im je to praktično jedini izvor prihoda.

PR
prigorka
07:20 21.10.2016.

sramota,od cega zivi u Monaku,tamo skriva novac sto zaradiva na tenisu,a sa druge strane krade Hrvatski narod

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
13:36 21.10.2016.

Ovdje nije bitno to što je Čilić uzeo ponuđeno,svatko bi na njegovom mjestu.Ovdje se postavlja pitanje kojem je to skorojeviću uopće palo na pamet dati stipendiju sportašu koji zarađuje milijunske cifre i to u eurima/dolarima!? I to sve u vremenimaa kad vrhunski sportaši u neprofitabilnim sportovima nemaju ni za kiflu... Stvarno živimo u apsurdistanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije