Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN I IVAN

Čilić: Postoji nešto 
u tom Međugorju...

Ivan Dodig i Marin Čilić
Igor Kralj/PIXSELL
11.02.2014.
u 08:00

- Ivan i ja smo iz iste ulice, od malih smo nogu zajedno iako se on probio nešto ranije. No, uvijek smo bili povezani, a evo sada smo i kumovi - govori Čilić.

Što povezuje Barcelonu, Buenos Aires, Valenciju, Moskvu, Beograd, Hamburg, Astanu, Madrid, Kijev i Međugorje?

Zajedničko im je to da su dali najmanje dvojicu (neki i više) tenisača iz današnje elitne skupine od 100 najboljih na svijetu. Taj bi se broj gradova još više suzio (a Međugorje bi ostalo) da smo kao kriterij uzeli Top 50 svjetskog tenisa, ali i ovako je Međugorje, koje ima tek oko dvije i pol tisuće stanovnika i mjesna je zajednica općine Čitluk, fenomen svjetskih razmjera. I Ivan Dodig (33. na ATP listi) prije 29 i Marin Čilić (37.) prije 25 godina, rođeni su u Međugorju.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tu namjerno “žrtvujemo” Zagreb, u kojem Marin i Ivan danas žive (kad nisu na putovanjima), koji bi uz Ivu Karlovića mogao također ući u spomenutu skupinu svjetskih gradova, baš da bismo istaknuli to međugorsko čudo. Pa, u čemu je tajna? U vodi ili u kamenu? U Gospi Međugorskoj? Jesu li Međugorci predestinirani za tenis?

- Pa, očito postoji nešto, samo ne znam što - smiješeći se odgovara Čilić i dodaje:

- Ivan i ja smo iz iste ulice, od malih smo nogu zajedno iako se on probio nešto ranije. No, uvijek smo bili povezani, a evo sada smo i kumovi. Hrabrili smo i nadahnjivali jedan drugoga. I uzajamno se pomagali. Dok sam ja bio s Bobom Brettom, Ivan je dolazio u naš kamp u San Remu, gdje smo obavljali zajedničke pripreme. Mislim da mu je to puno pomoglo, da mu je Brett prenio mnogo toga teniskog znanja. Ta povezanost i suradnja od malih nogu golema je prednost za sve mlade igrače. Pomaže im da, i kad im loše ide, kad izgube, ne padnu u depresiju. Nego uvijek krenu dalje.

>> Marin Čilić pobijedio prvog nositelja i 4. put osvojio Zagreb Indoors!

Komentara 2

Avatar Topgen
Topgen
13:20 11.02.2014.

Bio sam u Medjugorju 10 dana poslije ukazivanja. Crkva , zupski ured, 7 rastrskanih kuca, a na 100 m od crkve .. krmetnjak , u njemu gudin od 150 kila. Malo u pozadini , "diskretno" , dva milicijska "stojadina" sa drotovima koji paze da "stvar ne izmakne kontroli." Da mi je onda netko rekao da ce kasnije dva momka iz tog sela biti medju 30 najboljih tenisera na svijetu ....

DH
dalibor.hren
22:47 12.02.2014.

U čemu je tajna? U roditeljima koji zahvaljujući hodočasnicima imaju lovu za financiranje teniske škole, trenera, putovanja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije