Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ INDOORS

Čilić ide na Matu Delića, Dodigu se smiješi dvoboj s Karlovićem

PBZ Indoors
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
01.02.2014.
u 13:20

Ivan Dodig, pobjednik iz 2011. godine, bit će (kao jedan od četvorice vodećih nositelja) slobodan u 1. kolu, a potom bi moglo doći do još jednog njegovog dvoboja s Ivom Karlovićem.

Sva trojica hrvatskih tenisača koji su imali pravo na izravan ulazak u glavni turnir bit će u istoj četvrtini ždrijeba! Tako je odlučeno na subotnjem izvlačenju u Domu sportova, pri čemu je trostruki osvajač naslova na PBZ Zagreb Indoorsu i branitelj naslova Marin Čilić za suparnika dobio Matu Delića, vlasnika jedne od tri pozivnice za glavni turnir.

Ivan Dodig, pobjednik iz 2011. godine, bit će (kao jedan od četvorice vodećih nositelja) slobodan u 1. kolu, a potom bi moglo doći do još jednog njegovog dvoboja s Ivom Karlovićem. To će se, naime, dogoditi ako Karlović na startu bude bolji od Nijemca Daniela Brandsa.

Borna Ćorić je za suparnika dobio kvalifikanta, a za to su bili 'zaslužni' Ivan Ljubičić i Goran Ivanišević. Prvo je Ljubičić izvukao broj žetona namijenjen igraču iz kvalifikacija, a potom ga je Ivanišević 'spojio' s Ćorićem. Na kvalifikanta će i Ante Pavić, a pobjednik tog dvoboja igrat će u osmini finala protiv Rusa Mihaila Južnjija, drugog nositelja.

- Htjeli smo da naši igrači ne budu zajedno, ali se to nije dogodilo. No, barem smo izbjegli da se sastanu međusobno u 1. kolu, osim dvoboja Čilića i Delića. Imali smo dosta otkaza igrača, no još uvijek je tu dosta kvalitetnih tenisača - rekao je direktor PBZ Zagreb Indoorsa Branimir Horvat.

Ivanišević: Bit će dobrih mečeva

Ishod izvlačenja prokomentirao je i Goran Ivanišević:

- Ako igraš dobro ždrijeb se ne gleda. Ako ne igraš dobro ždrijeb nije važan jer nećeš nikoga pobijediti. Borni je suparnik iz kvalifikacija odličan, a u dijelu ždrijeba gdje su naši igrači bit će čupavo. Sigurno je da će biti zanimljivih mečeva i za publiku i za igrače - izjavio je Ivanišević.

Ljubičić se u subotu 'specijalizirao' za izvlačenje žetona koji su predstavljali kvalifikante. Kako je Milos Raonic, kojeg trenira, otkazao zbog ozljede, nije bio pod pritiskom koga će 'spojiti' s Kanađaninom:

- Nadam se da će jedan od naših igrača koji su u trećoj četvrtini ždrijeba doći do polufinala. Bit će odličnih mečeva, a ne treba zaboraviti Marcosa Baghdatisa koji je u kvalifikacijama. Nadam se da će se nastaviti tradicija da Hrvat igra važnu ulogu na turniru - rekao je Ljubičić.

Borni Ćoriću će ovo biti prvi pokušaj u glavnom turniru PBZ Zagreb Indoorsa:

- S kvalifikantima može biti 'zeznuto', to su igrači koji iza sebe imaju tri pobjede u kvalifikacijama. Vidjet ćemo koga ću dobiti - rekao je Ćorić.

Glavni turnir će početi u ponedjeljak, a četvorica vodećih nositelja (Nijemci Tommy Haas i Philipp Kohlschreiber, Rus Mihail Južnjij i naš Ivan Dodig) uključit će se u osmini finala.

>> Raonić se veselio Zagrebu i pitao me gdje se dobro jede, ali je morao odustati

Komentara 1

DH
dalibor.hren
17:15 03.02.2014.

Kad će Dušanović, Milorad u mirovinu, da ne moram tenis gledati na internetu ili ugasiti ton?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije