Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Braća Murray dobila parove, Velika Britanija vodi 2:1 u finalu

Andy Murray i Jamie Murray
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.11.2015.
u 18:21

Britancima za 10. naslov u najjačem momčadskom teniskom natjecanju, a prvi nakon 1936. godine, nedostaje još jedan bod u dva nedjeljna pojedinačna dvoboja.

Teniska reprezentacija Velike Britanije stigla je nadomak osvajanja Davisova Kupa nakon što je nakon subotenje igre parova povela sa 2-1 protiv Belgije u finalu koji se igra u Gentu.

Drugi bod Velikoj Britaniji osigurala su braća Andy i Jamie Murray koji su svladali Stevea Darcisa i Davida Goffina sa 6-4, 4-6, 6-3, 6-2.

Britancima za 10. naslov u najjačem momčadskom teniskom natjecanju, a prvi nakon 1936. godine, nedostaje još jedan bod u dva nedjeljna pojedinačna dvoboja.

Prvi bi na teren u nedjelju trebali izaći prvi igrači obje reprezentacije David Goffin i Andy Murray, a u slučaju Murrayeve pobjede drugi igrač svijeta će ostvariti veliki podvig, jer bi u tom slučaju pobijedio u svih 12 ovogodišnjih "živih" mečeva svoje reprezentacije i tako praktički sam donio naslov svojoj zemlji. Murray je pobijedio u svih sedam dosada odigranih pojedinačnih mečeva, te u sve četiri igre parova u kojoj nastupa s bratom Jamiem.

Ukoliko Goffin uspije pobijediti Murraya i poravnati na 2-2 o pobjedniku ovogodišnjeg Davis Cupa odlučivao bi peti susret u kojemu bi se, kako sada stvari stoje, trebali igrati Ruben Bemelmans za Belgiju i Kyle Edmund za Veliku Britaniju.

Belgija dosada niti jednom nije osvojila Davisov kup.

BELGIJA - VELIKA BRITANIJA 1-2

Petak:

David Goffin - Kyle Edmund 3-6, 1-6, 6-2, 6-1, 6-0

Ruben Bemelmans - Andy Murray 3-6, 2-6, 5-7

Subota:

Steve Darcis/David Goffin - Andy Murray/Jamie Murray 4-6, 6-4, 3-6, 2-6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije