Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetla budućnost

Borna: Uspješni smo jer nismo razmaženi

Borna Ćorić
Foto: HTS/Gordana Anders
28.08.2014.
u 11:35

Ćoriću je to druga ovogodišnja pobjeda nad igračima iz društva 30 najboljih na svijetu.

Dominantna igra i uvjerljiva pobjeda (6:4, 6:1, 6:2) nad 27. tenisačem svijeta Čehom Lukašem Rosolom još je jednom potvrdila veliki talent 17-godišnjeg Borne Ćorića. Hvalili su ga i Goran Ivanišević i Rafael Nadal, a sad se vidi da su imali pravo. Borna je ove godine nanizao već dvije pobjede nad igračima iz top 30, pobijedio je obojicu finalista prošlotjednog turnira u Winston-Salemu. Rosol je osvojio turnir, a drugi je finalist, podsjetimo, bio Poljak Jerzy Janowicz. Njega je Borna nadmašio u susretu Davisova kupa u travnju u Poljskoj. Janowicz je tada bio 21. na ATP listi.

Pomažu Ljubo i Goran

– Fantastičan osjećaj. Kad sam došao ovamo, na pameti mi je bio samo ulazak na glavni turnir. Govorio sam sebi: ako u tome uspijem, bit će savršeno. A sada sam pobijedio igrača iz top 30. To je nevjerojatno! – nije skrivao svoje oduševljenje 17-godišnji Zagrepčanin.

Najmlađi je na US Openu, odjednom se našao u velikoj areni, je li ga to pritiskalo?

– Nisam osjećao nikakav pritisak, ako više ljudi prati moj meč, ja sam samo uzbuđeniji. Želim svima dokazati da sam dobar igrač. Sada se moji planovi malo mijenjaju, sve je lakše nakon ove pobjede. Puno su mi svojim savjetima pomogli Ljubičić, Čilić i Ivanišević – istaknuo je Borna. Ćorić nije jedini hrvatski teniski biser iako se čini da je najveći. No novinari znaju i za Konjuh i Vekić pa su ga suočili s tim.

– To je zato što nama u Hrvatskoj nije lako. Nemamo novca, nemamo najbolje uvjete za trening. Dakle, morate krvavo raditi da biste uspjeli. Veliki smo radnici, nismo razmaženi – objasnio je Borna.

Ulazak u drugo kolo US Opena vodi Ćorića na 171. mjesto ATP liste (dosad mu je najbolje bilo 190.), no ako prođe i Dominikanca Victora Estrellu Burgosa, dvostruko starijeg od sebe i 80. na listi, mogao bi se spustiti i do 157. pozicije. Vjerojatni suparnik u trećem kolu bio bi mu Miloš Raonić.

Nema Donne, a ni Ajle

Donna Vekić, na žalost, nije prošla iako je bila na dobrom putu. U meču sa 22-godišnjom Amerikankom Coco Vandeweghe imala je 6:2 i 3:3, ali je potom posustala i na kraju izgubila sa 6:2, 3:6, 1:6.

Sličnu je sudbinu doživjela i dojučerašnja Hrvatica (a sadašnja Australka) Ajla Tomljanović od koje je sa 3:6, 6:2, 6:1 bila bolja Španjolka Carla Suarez Navarro. I umjesto da dočekamo dvoboj Donne i Ajle, u drugom ćemo kolu gledati sučeljavanje Vandeweghe i Navarro.

>> Bivši Agassijev trener: Ćorić je mini-Đoković, bit će u Top 5!

Komentara 4

DU
Deleted user
14:19 28.08.2014.

nije "svjetla" već "svijetla" budućnost....... hoće li se netko posramiti konačno?!

SP
Spezispezi
13:47 28.08.2014.

Čilić, Dodig, Ćorić, Vekić i Lučić. Nagradno pitanje - što ih povezuje ?

PE
peugeot
23:55 28.08.2014.

Pa zato je "Joker" prvi reket svijeta, jer je prosao kroz muku bez ikakvih uvjeta za pravilan teniski razvoj ! Iz muke i mucno radjaju se novi asovi. Francuzi imaju savrsenu tenisku infrastrukturu gotovo u najmanjem selu, ali sta imm to vrijedi kad su razmazeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije