Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS Naš 17-godišnjak pospremio i Gulbisa Bornine najveće pobjede

Borna Ćorić smijenio trenera i 
došao do 
naj-pobjede

Croatia's Borna Coric returns the ball during his match against Ernests Gulbis of Latvia at the Swiss Indoors ATP tennis tournament in Basel October 22, 2014.    REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND  - Tags: SPORT TENNIS)
Reuters/PIXSELL
23.10.2014.
u 07:30

Bornin suparnik u drugom kolu bit će 10 godina stariji Kazahstanac Golubjev, 66. igrač svijeta. Njih se dvojica dosad nisu sastajala

Iako odavno znamo o kakvom se teniskom dragulju radi, Borna Ćorić ne prestaje nas iznenađivati. Pobjeđivao je već igrače iz top 100, pamtimo senzacionalnu pobjedu nad Poljakom Jerzyjem Janowiczem, tada 21. igračem svijeta, u Davisovu kupu iz travnja ove godine, a sada je naš 17-godišnjak otišao i korak dalje. Na turniru u Baselu, na kojem nastupa s pozivnicom, u prvom je kolu iznenađujuće pobijedio šestog nositelja Letonca Ernestsa Gulbisa sa 7:6 (2), 6:3. A Gulbis je 13. tenisač svijeta i "skalp" života dečka sa Savice.

Iako mu postotak ubačaja prvog servisa nije bio sjajan (49 posto), u svemu ostalome Borna je debelo nadmašio daleko iskusnijeg suparnika. A najviše je prednjačio u onome što već postaje Bornin zaštitni znak – lavovskoj borbenosti. Pa i kad je u prvom setu gubio sa 3:5, nije se predavao, nije želio izgubiti ni taj set. I tako je na najbolji mogući način zahvalio organizatorima na pozivnici.

Ova pobjeda Bornu će na ATP listi pogurati za nova tri mjesta pa bi u ovom trenutku bio 121. na svijetu. No još je važniji njegov napredak u konkurenciji igrača do 21 godine – Ćorić je sada četvrti. Ispred njega su za dvije do četiri godine stariji Austrijanac Thiem, Australac Kyrgios i Čeh Vesely.

No zanimljiva je i uvertira Bornina najvećeg uspjeha na ATP Touru. Naš je tinejdžer pomalo iznenađujuće prekinuo suradnju sa svojim britanskim trenerom Ryanom Jonesom.

– Nakon sjajne dvije godine zajedničkog rada, Ryan i ja odlučili smo otvoriti novo poglavlje u svojim profesionalnim karijerama. Postigli smo mnogo zajedno i javno bih mu zahvalio za sav trud i napor ovih godina. Uz mnogo lijepih uspomena, postigli smo i velike uspjehe: s njim sam osvojio pet Futuresa, Challenger i ušao sam u Top 130 – obzirno je o svom treneru govorio Borna.

Novi se trener traži, no nije isključena ni mogućnost da se Borna na neko vrijeme priključi timu Marina Čilića i Gorana Ivaniševića.

Evo i najvećih Ćorićevih pobjeda, a navedena su imena suparnika koje je Ćorić pobjeđivao, gdje se to dogodilo i plasman na ATP listi koji su ti igrači u tom trenutku imali

Ernests Gulbis (Basel 2014.) 13

Jerzy Janowicz (DC, Varšava 2014.) 21

Lukaš Rosol (US Open 2014.) 27

Edouard R. Vasselin (Umag 2014.) 46

Dušan Lajović (Taškent 2014.) 71

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije