Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP DUBAI

Kakva pobjeda! Borna Ćorić izbacio trećeg tenisača svijeta i ušao u polufinale!

Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
26.02.2015.
u 13:36

Dobio je Andyja Murraya sa 6:1, 6:3 za sat i 21 minutu igre

Borna Ćorić ponovno je oduševio i pobijedio trećeg tenisača svijeta Andyja Murraya sa 6:1, 6:3 u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju! Najveći mu je to ''skalp'' ove godine, a tek je pobjeda protiv Rafaela Nadala veća. Kakav dan za hrvatski tenis! Prije toga su slavili Ivo Karlović i Mirjana Lučić-Baroni.

Iako se slučajno našao u glavnom ždrijebu, njegova igra nije nimalo slučajna. Odmah na početku meča pokazao je da se ne boji, da će ići na protivnika bez respekta i s gomilom samopouzdanja. Isplatila mu se ta agresivna taktika jer Škot očito nije očekivao takav otpor i takve napade na svoje servise.

Dok se snašao – bilo je gotovo, Borna je na kontu imao dva breaka, na svom servisu nije nimalo griješio i raspad sistema kod protivnika se mogao naslutiti. Zato je dobio 6:1 prvi set i bilo je zanimljivo vidjeti što će uslijediti u drugom setu, koji često zna biti kamen spoticanja za Bornu, što nije čudno s obzirom na neiskustvo.

No ovaj put nije bilo oscilacija, nastavio je žestoko, servis je čuvao, napadao je protivnika i uspio je doći do breaka kod vodstva 3:2. Nakon toga nije bilo povratka za Murraya i koliko god je u njemu bilo htijenja, boljet će ga činjenica da nije imao ni jednu priliku za break u cijelom meču. Talentirani 18-godišnjak ide dalje!

Novak Đoković očito je bio u pravu kad tvrdi da ga Borna podsjeća na njega samoga. Zna se da Murrayu pada mrak na oči kad u ždrijebu dođe do srbijanskog tenisača, a sad je s druge strane imao mlađu verziju te se ponovno nije snašao.

Sad na red dolazi pobjednik meča između Gasqueta i Federera.

TIJEK SUSRETA UŽIVO:

BORNA ĆORIĆ – ANDY MURRAY 6:1, 6:3

6:1, 6:3 >>>> Imao je Murray 30:0, ali Borna je s četiri poena u nizu sve vratio na svoje i može slaviti.

6:1, 5:3 >>>> Nije ovaj put Borna uspio, ali sad ima servis za meč.

6:1, 5:2 >>>> Ćorić nije imao nikakvih problema, osvaja servis bez izgubljenog poena.

6:1, 4:2 >>>> Murray se ponovno mučio na servisu, imao je dvije dvostruke pogreške, obje kod prednosti i nervoza se uvukla u njega. Borna je to iskoristio na maestralan način i trenutačno to izgleda kao da je Borna treći na svijetu, a Murray 73.

6:1, 3:2 >>>> Izdržao je Ćorić sve napade Murraya i uz jedan izgubljeni poen stigao do vrijednog gema.

6:1, 2:2 >>>> Sredio se malo Škot i nakon 40:40 uspio do gema.

6:1, 2:1 >>>> Borna vodi 2:1, ali Murray ima servis.

>> Ćorić sretno i spretno prošao u četvrtfinale, sad je na redu Murray!

Komentara 43

HB
hbhr
13:44 26.02.2015.

Bravo Borna!

VU
vuky91
13:37 26.02.2015.

Čestitke! Upao mali u turnir kao lucky looser i evo ga u polufinalu!

MA
MagnusJohnson
13:50 26.02.2015.

Ajmo sad, nek se jave mrzitelji, kao kad je pobijedio Nadala....."ma dajte, Murrayju je bio ozlijeđen, nije mu se ni dalo igrat"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije