Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Max o jadima mladog tenisača

Borna s djevojkom Valentinom roni na Maldivima i razmišlja o novom treneru

Borna Ćorić
Foto: Instagram
1/5
25.11.2015.
u 17:58

Tko će doći nakon Šveđanina Thomasa Johanssona? U samo 13 mjeseci Ćorić je promijenio trojicu trenera. Traži se četvrti! Mnogi upiru prstom u Gorana Ivaniševića, ali on je trener Marina Čilića, piše Max!.

Sportski tjednik Max! analizira situaciju u kojoj se našao mladi tenisač. Fotografije na Instagramu govore da se Borna Ćorić (19) i njegova djevojka, splitska manekenka Valentina Miletić (24) sjajno provode na Maldivima. Kupaju se, rone u Indijskom oceanu, proslavili su i Bornin 19. rođendan (14. studenoga), za koji je atraktivna plavuša svog dragog iznenadila čokoladnom tortom...

Sazrio s Ryanom Jonesom

No, uza sve to uživanje Bornu mori i jedna briga. Navodno je njegova suradnja s dosadašnjim trenerom Šveđaninom Thomasom Johanssonom nakon sedam mjeseci došla kraju i Borna mora pronaći novo rješenje. U očekivanju službene objave tog prekida – možda doznamo i razlog – te objelodanjivanja novog učitelja, nije zgorega podsjetiti da će taj novi biti već četvrti Bornin trener u prilično kratkom vremenu.

A počelo je s Britancem Ryanom Jonesom, s kojim je mladi Ćorić počeo raditi 2012. u Londonu. S njim je osvojio juniorski US Open i u listopadu 2014. stigao do 122. mjesta na ATP listi. No, tada ta naizgled uspješna suradnja prestaje...

– Nakon sjajne dvije godine zajedničkog rada, Ryan i ja odlučili smo otvoriti novo poglavlje u svojim karijerama. Postigli smo mnogo zajedno i javno bih mu zahvalio za sav trud i napor ovih godina. Uz mnogo lijepih uspomena, postigli smo i velike uspjehe: s njim sam osvojio pet Futuresa, Challenger i ušao sam u Top 130 – obzirno je o svom dotadašnjem učitelju govorio Borna.

Nakon što je kraće vrijeme bio bez trenera (u Baselu, gdje je stigao do polufinala, s njim su bili roditelji), Borna je u studenome objavio ime novog trenera. Bio je to Željko Krajan, izbornik naše reprezentacije u Davisovu kupu.

– Zadovoljstvo mi je objaviti da počinjem raditi sa Željkom. On ima jako mnogo iskustva na Touru i radujem se zajedničkom radu kroz koji ću imati priliku jako puno naučiti – kazao je Ćorić, tada već na 93. mjestu.

Idila je trajala do travnja 2015. kada je – tako je objavljeno – dogovorena zajednička odluka o raskidu trenerskog odnosa. Razlog je Krajanova želja da više vremena provodi s obitelji.

– Htio bih se zahvaliti Željku Krajanu na predanom radu. Sad ću uzeti malo vremena, vidjeti koje mi opcije stoje na raspolaganju i tada odlučiti o mogućim promjenama u trenerskom timu – rekao je tada Borna.

Što se promijenilo?

To šestomjesečno razdoblje u kojem je surađivao s Krajanom bilo je za našeg tinejdžera iznimno uspješno. Ćorić je u tom vremenu napravio velik skok na ATP listi: sa 93. stigao je na 54. mjesto. Pod Krajanovim vodstvom pobijedio je i neke od najboljih igrača na svijetu, uključujući i Andyja Murrayja na putu do polufinala ATP 500 turnira u Dubaiju.

Novog trenera pronašao je u Thomasu Johanssonu, nekadašnjem osvajaču Australian Opena. Suradnja je započela na turniru u Nici, tjedan dana prije Roland Garrosa, i krenula je uspješno. U srpnju je Borna stigao do plasmana karijere, bio je 33. na svijetu, do danas je nešto pao (44.), ali taj nam se pad ne čini tako dramatičnim...

– Jako sam zadovoljan suradnjom s njim, radimo dva mjeseca i to funkcionira. najvažnije je da je Thomas jako dobar čovjek jer najmanje 30 tjedana godišnje putovat ću s njim i taj odnos mi je vrlo važan – kazao nam je Borna u Umagu.

Što se u međuvremenu promijenilo?

>> Čilić godinu završava kao 13. tenisač svijeta, Ćorić na 44. mjestu

Komentara 10

KR
kruti
19:15 25.11.2015.

uz tu sponzorušu propast mu je sigurna!!!

TA
tatamata2
19:46 25.11.2015.

pisi kuci propalo!

PO
PowerPoint
01:50 26.11.2015.

Isti put kao Dimitrov....svoju novonastalu slavu koristi kako bi se spetljako s nekom sponzorušom, nazovi manekenkom, umjesto da razmišlja o tenisu....šta će mu stalna cura s 19 godina...razmišljaj mali prvo o tenisu, žena će uvijek biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije