Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP BASEL

Pobjeda karijere! Sjajni Ćorić izbacio velikoga Nadala

Ćorić - Nadal
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/7
24.10.2014.
u 20:35

U četvrtfinalu ATP turnira u Baselu izbacio je Rafaela Nadala sa 6:2 i 7:6.

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić upisao je pobjedu života! U četvrtfinalu ATP turnira u Baselu izbacio je Rafaela Nadala sa 6:2 i 7:6.

Sjajnu partiju odigrao je Ćorić, ni po čemu se nije dalo zaključiti da mu je tek 17 godina. Nije se prepao susreta s velikim Nadalom, štoviše u ključnim je trenucima odigrao kao da iza sebe ima stotinu ovakvih mečeva.

U prvom je setu doslovno deklasirao trećega igrača svijeta. Tri puta mu je uzeo servis i poveo sa 5:0. Nakon toga je izgubio jedan gem na svoj servis, ali to ga nije previše uzdrmalo.

U drugom setu Nadal je kod 4:4 imao break-loptu, no naš se tenisač spasio. U sljedećem je gemu Ćorić bio u prilici uzeti servis protivniku, ali se i Nadal izvukao i meč je otišao u tie-break.

U 13. igri Ćorić je kod 4:4 napravio mini-break i došao na samo dva servisa do pobjede. I tu je pokazao zrelost, odigrao je sjajno i ispratio Nadala s turnira u Baselu. Bila mu je to pobjeda života, no ono najbolje je tek pred ovim mladim tenisačem.

Ćorić će se za finale boriti s Davidom Goffinom, sedmim nositeljem turnira. Belgijac je prije izbacio Ivana Dodiga.

Možda ćemo u Baselu gledati hrvatski finale budući da se do polufinala probio i Ivo Karlović. Div sa Šalate za ulazak u finale će igrati protiv Rogera Federera koji je izbacio Grigora Dimitrova.

>> Karlović bez poteškoća prošao u polufinale

Komentara 56

DU
Deleted user
20:54 24.10.2014.

bravo za hrvatsku televiziju....i novu i rtl...smece od medija....ne samo zbog tog propusta....pa kad vidite neki sport osim nogometa...teniski mec nisu prenijeli od cilicevog uspjeha a prije toga godinu dana....kad gledate arene, sport klub....ja bi ih nazvao nogomet tv. 99.99% nogometa.. 2. nizozemska liga..belgijska...ruska..pa onda reprize i reprize....a kad dodje prava tekma nema nista....dno dna

DU
Deleted user
19:50 24.10.2014.

Bravo Borna dao Bog da pobjediš.

Avatar mama mia
mama mia
20:09 24.10.2014.

Super si dečko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije