Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RENKING KARIJERE

Borna Ćorić prvi put među 100 najboljih tenisača svijeta

Ćorić - Nadal
Foto: Reuters (Ilustracija)
27.10.2014.
u 09:34

Zahvaljujući polufinalu turnira u Baselu napredovao je za čak 31 mjesto i od ponedjeljka je 93. igrač na ATP ljestvici.

Borna Ćorić prvi je put ušao među 100 najboljih tenisača svijeta. Zahvaljujući polufinalu turnira u Baselu napredovao je za čak 31 mjesto i od ponedjeljka je 93. igrač na ATP ljestvici. Ćorić će za 18 dana proslaviti 18. rođendan i najmlađi je član Topa 100.

Marin Čilić pao je za jednu poziciju i trenutno je deveti. Preskočio ga je Andy Murray koji je osvojio turnir u Valenciji.

Ivo Karlović, koji je kao i Ćorić igrao polufinale Basela, se popeo za četiri mjesta do 27. pozicije. Ivan Dodig je nazadovao i trenutno je na 89. mjestu.

Zanimljivo je i na vrhu. Novak Đoković je i dalje vodeći, no Roger Federer mu se sve više približava. Nakon slavlja u rodnom Baselu smanjio je razliku na 2230 bodova, dok je ona početkom listopada iznosila 3980. Treći je Rafael Nadal, slijede Stanislas Wawrinka, David Ferrer, Kei Nishikori...

Ana Konjuh do renkinga karijere

U konkurenciji tenisačica Ana Konjuh je stigla na 99. mjesta što joj je najbolji plasman na WTA ljestvici. Također, najmlađa je među 100 najboljih igračica svijeta.

Mirjana Lučić-Baroni je 63., Ajla Tomljanović koja će uskoro nastupati pod australskom zastavom je 64., a Donna Vekić je na 84. mjestu.

Vodeća na WTA ljestvici je Amerikanka Serena Williams, slijede Ruskinja Marija Šarapova te Rumunjka Simona Halep.

>> Ćorić: Ovo je nevjerojatno, ponosan sam na sebe

Komentara 1

RO
rosa
10:18 27.10.2014.

Čestitam Borni. Čudno, gotovo nevjerovatno koliko je samopouzdanja imao, a tek je prva godina u seniorskoj konkurenciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije