Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borna Ćorić

Ponovo me muče grčevi, moram to riješiti

Borna Ćorić
Foto: DPA/PIXSELL
02.07.2015.
u 14:42

Prije početka turnira Novak Đoković išao je meditirati u budistički hram

Nastupivši u prvom kolu Wimbledona, 18-godišnji Borna Ćorić zaokružio je svoju kolekciju nastupa na najvećim svjetskim turnirima. Lani je prvi put nastupio na US Openu (2. kolo), a ove godine prvi put na Australian Openu (1. kolo) i Roland Garrosu (3. kolo).

Baš kao u New Yorku i Parizu, i u Londonu uspio je izboriti prvu pobjedu na jednom od četiri najveća turnira na svijetu. Učinio je to svladavši Serhija Stahovskog, vrlo neugodnog ukrajinskog tenisača koji je prije dvije godine izbacio i velikog Rogera Federera. Mladom Hrvatu za pobjedu su trebala četiri sata igre, da bi na kraju maratona slavio zahvaljujući svojoj hrabrosti – 4:6, 7:6 (5), 6:2, 1:6, 9:7.

Na kraju sam bio hrabriji

– Ni ne znam kako sam uspio držati svoj servis, a na kraju sam Stahovskom oduzeo servis, valjda zato što sam bio hrabriji. Išao sam potegnuti jer fizički jednostavno više nisam mogao, no ušlo je. Imao sam sreće.

S obzirom na to da je meč trajao pet setova, i ovom je prigodom Ćorić imao "unutarnjeg neprijatelja" – grčeve.

– Na kraju su me opet mučili grčevi i to moram riješiti, a kada mi to uspije bit će mi puno lakše igrati.

Njegov sljedeći suparnik potrošio je puno manje vremena za ulazak u drugi krug. Talijan Andrea Seppi, 25. nositelj, u prvom je kolu nadjačao Britanca s pozivnicom Brydana Kleina sa 6:3, 6:2 i 6:2.

– Moram se dobro oporaviti i odmoriti jer je Seppi u odličnoj formi, a i čini mi se da mu trava odgovara. Sigurno nisam favorit, no pokušat ću izvući maksimum od tog meča – ističe Borna.

Gromoviti Raonić

Za razliku od Ćorića kojemu je ovo prvi seniorski Wimbledon, Goran Ivanišević nastupio je u Wimbledonu 15 puta, a 2001. podigao je i pobjednički trofej. Zbog tog trijumfa, ali i četiri finala (dva je izgubio od Samprasa, a jedan od Agassija), Goran je u Londonu rado viđen pa će zasigurno još toliko puta doći kao poseban gost.

No, ove godine Goran nije samo uvaženi bivši pobjednik nego i trener pobjednika US Opena Marina Čilića, koji je na račun toga i u Wimbledonu dobio bolji status. Čilić je jučer na središnjem terenu igrao meč drugog kola protiv Litavca Berankisa.

Prvi favorit Novak Đoković lako je svladao drugu prepreku, 33-godišnjeg Finca Nieminena (6:4, 6:2, 6:3) kojem je ovo bio posljednji nastup u Wimbledonu. Đokovićevoj smirenosti zacijelo je pomogao i odlazak u londonski budistički hram koji je posjetio prije početka turnira. U 3. kolu, Đoković će na Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomića.

U meču protiv Nijemca Haasa (3:1 u setovima), Kanađanin Raonić, igrač kojem je trener Ivan Ljubičić, ispalio je treći najbrži servis svih vremena – 233,3 km/h.

>> Borna Ćorić nakon skoro 4 sata ostvario rezultat karijere u Wimbledonu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije