Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILIĆ I DRAGANJA SLAVILI

Ćorić ni u trećem pokušaju nije uspio svladati Berdycha, ali je barem osvojio set

Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
26.07.2016.
u 23:07

Bio je ovo treći međusobni ogled Ćorića i Berdycha i treća pobjeda češkog igrača, no Ćorić je po prvi puta uspio barem osvojiti set.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 3. kolo ATP turnira iz Masters serije u Torontu, bolji od njega je u susretu 2. kola bio peti nositelj, Čeh Tomaš Berdych sa 4:6, 6:1, 6:4 nakon sat i 55 minuta igre.

Bio je ovo treći međusobni ogled Ćorića i Berdycha i treća pobjeda češkog igrača, no Ćorić je po prvi puta uspio barem osvojiti set.

Ćorić je odmah u prvoj igri dvoboja oduzeo servis Berdychu i to nakon dvije velike pogreške trenutačno osmog igrača svijeta, no nažalost to je ostao i jedini break kojega je Ćorić ostvario u dvoboju. U preostala četiri Berdychova  servis-gema u prvom setu osvojio je samo još jedan poen i to zahvaljujući dvostrukoj servis pogrešci Čeha. Srećom, Ćorić je bio siguran na svom početnom udarcu i riješio prvu dionicu dvoboja u svoju korist sa 6:4.

Početkom drugog seta oba su igrača imali prilike za break, no na kraju je korist iz tih situacija izvukao Berdych. Ćorić je kod 0:1 sjajnim serviranjem, servis-winner i dva asa, uspio izvući break-loptu da bi u sljedećoj igri on stigao do prilike za break, ali tada je Berdych pogodio odličan servis. Kod 1:2 Ćorić nije uspio izvući break-loptu, da bi kod 1:4 još jednom izgubio servis i drugi set je otišao na stranu Berdycha sa 6:1.

U trećem setu Ćorić je imao velikih problema s prvim servisom, u svoja prva dva servis-gema ubacio je samo tri od 14 prvih servisa, što je Berdych iskoristio za break za vodstvo 2:1 koje je uspio zadržati do kraja iako je Ćorić u par navrata stizao do izjednačenja.

Za dobre vijesti iz Toronta pobrinuo se naš olimpijski par Marin Čilić i Marin Draganja, oni su u 1. kolu turnira parova svladali nedavne finaliste Wimbledona Juliena Benneteaua i Edouarda Roger-Vasselina sa 6:3, 6:4. U 2. kolu čekaju ih Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo.

>> Šok za Federera! Ne ide u Rio i propustit će ostatak sezone

Komentara 2

BU
bubabi
15:21 27.07.2016.

Potrosio se macak. Nek ide puniti baterije. Vrijeme mu je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije