Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP turnir u Miamiju

Borna Ćorić izgubio od Francuza Adriana Mannarina

Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
27.03.2017.
u 22:49

U dvoboju punom preokreta na kraju je kao pobjednik izašao 28-godišnji Francuz

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 4. kolo velikog ATP turnira u Miamiju, njega je nakon dva sata i 39 minuta igre u 3. kolu svladao Francuz Adrian Mannarino sa 6:4, 2:6, 7:6 (3).

Nakon što su i Ćorić i Mannarino u svojim drugim servis-gemovima u meču spasili po "break-loptu", oba igrača su izgubila svoj početni udarac kada su po treći puta servirali u susretu. Nažalost, Ćorić je kod rezultata 3:3 još jednom pokleknuo na svom servisu, a Francuz mu potom više nije dozvolio povratak u prvi set.

Nakon gubitka prvog seta Ćorić se na nekoliko minuta povukao u svlačionicu gdje se uspio pribrati. U prvoj igri drugog seta izvukao je čak tri "break-lopte", na prvu je Mannarino zamalo promašio, no drugu i treću je naš mladi igrač spasio odličnim udarcima. Potom je Francuz počeo sve više griješiti, a te su ga greške koštale gubitka servisa u šestoj i osmoj igri drugog seta koji je stoga pripao Ćoriću sa 6:2.

No, takva igra je potrajala samo do trećeg gema trećeg seta, a zatim je Ćorić vlastitom neaktivnosti vratio Mannarina "u udarac", Francuz se ograničio na držanje lopte u igri, dok je Ćorić promašajima donirao suparniku "break". Kod vodstva Mannarina 4:2 Ćorić je uspio spasiti 15-40, a kod 5:3 i meč-loptu Francuza da bi u trenucima kada je Mannarino servirao za meč Ćorić s nekoliko odličnih poteza uspio vratiti "break" za 5:5. Posebno je efektan bio bekhend u sam kut igrališta kojim je realizirao "break-loptu".

Kod vodstva od 6:5 Ćorić je stigao i na dva poena od pobjede povevši s 15-30 na servis Mannarina, no nije upio osigurati i meč-loptu. I kada se očekivalo da će Ćorić u "tie-breaku" imati zamah, dogodilo se suprotno, Mannarino je poveo s 4:0 i praktički osigurao pobjedu. No, kod 4:1 Francuz je napravio dvostruku servis pogrešku, a kod 4:2 je poslao volej u aut i u potpunosti vratio Ćorića u igru. Nažalost, Ćorić je uzvratio s dva izgubljena poena zaredom na vlastitom početnom udarcu, a Mannarino novu šansu za pobjedu nije propustio.

Komentara 4

Avatar Point_of_view
Point_of_view
08:58 28.03.2017.

Guranje loptice sim-tam dok netko ne pogriješi. Nažalost on nema niti jednog udarca kojim bi mogao skratiti poen. Na kraju u tie-breaku trećeg seta jedva je hodao. A šta bi tek bilo da je match bio na best of five!? Najduže izmenje Federera i Del Potra bile su samo desetak udaraca.

DU
Deleted user
02:00 28.03.2017.

papak

TA
tarzan
13:35 28.03.2017.

Od ovoga nema igrača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije