Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Angažirao Imaza

Becker Đokoviću: Ili odlazi duhovni guru ili ja!

Tennis Britain - Barclays ATP World Tour Finals - O2 Arena, London - 20/11/16 Serbia's Novak Djokovic looks dejected during the final against Great Britain's Andy Murray Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
05.12.2016.
u 22:02

Đokoviću je Pepea “servirao” mlađi brat Marko koji se nikako nije mogao pomiriti s činjenicom da s “jednakim genetskim materijalom” neće postizati ni približno tako dobre rezultate kao Novak

Je li Novak Đoković angažirao kontroverznog španjolskog trenera Josea Imaza (42) da bi postao bolji tenisač ili da bi počeo lakše podnositi poraze? Traženjem odgovora na to pitanje bave se danas mnogi teniski analitičari iako će pravo rješenje te enigme ponuditi tek mjeseci koji slijede.

Zasad je situacija takva da Nole ne odustaje od Španjolca (koji u njegovu stručnom stožeru ima ulogu mentalnog trenera), iako su mu glavni treneri Boris Becker i Marian Vajda praktično postavili ultimatum: ili on ili mi.

Svoj glas protiv Imaza javno je podigao čak i izbornik srbijanske reprezentacije Bogdan Obradović, koji se dosad ni u čemu nije suprotstavljao Đokoviću. On kaže:

– Ja sam apsolutno protiv izmišljanja tople vode. To je neka holistička skupina koja gura neke bioenergije i ostale alternativne metode koje nisu sportske. Poštujem sportsku psihologiju, a prema svim drugim metodama, taj-čiju i ostalima, koje dolaze s Tibeta, iz Kine, Japana i ostalih dijelova svijeta, jako sam rezerviran. Nisam odgajan u tom duhu, nama nisu bili potrebni reiki majstori za ljubav – neočekivano oštar bio je Obradović.

Imaz je bio s Novakom na turnirima u Parizu i Londonu, potrudio se da Srbin poraze pretrpi bezbolnije.

– Sve je to obična priča o brojevima i Novak je to prirodno prihvatio. Njemu je to u naravi i zato je iskreno čestitao Murrayu. Naravno, Novak će nastaviti igrati tenis i davat će sve od sebe, ali uz novi pristup. Treba znati da veliki sportaši nisu strojevi nego obični ljudi s manama i slabostima – mudruje Imaz, zvani Pepe, koji je kao igrač jedva skucao tri pobjede (uz šest poraza) na ATP Touru, a najbolji plasman bilo mu je 146. mjesto iz svibnja 1998. godine.

Đokoviću je Pepea “servirao” mlađi brat Marko koji se nikako nije mogao pomiriti s činjenicom da s “jednakim genetskim materijalom” neće postizati ni približno tako dobre rezultate kao Novak. A sad je “gurua iz Logrona” svesrdno podržala i Novakova supruga Jelena, koja i sama sudjeluje u meditacijama.

Komentara 9

DU
Deleted user
10:41 06.12.2016.

Mlađi brat Marko se nikako nije mogao pomiriti s činjenicom da s “jednakim genetskim materijalom” neće postizati ni približno tako dobre rezultate kao Novak. Pa Marko, ne brini, nasao si mu dobrog gurua, kojemu lagano uspjeva da Noleta približi tebi; za pocetak drugo mjesto... idemo dalje, idemo Nole unazad. Pa i Jelena moze usput meditirati! Becker, Vajda, Obradović vs. guru; tko ce pobijediti? Nole, Nole, sto ti je ovo trebalo??? a tako ti je islo dobro...

AL
alexije
22:35 06.12.2016.

Novače pokazao si da si najveći sportista,sad pokaži da si najveći dobrica na svijetu.Daj koji milijun sromašnom špancu Pepeu,on tako lijepo priča o duhovnom miru a nema šoldi,usreći ga Novače. Beker je digao kofere jer neće da ostane na broduu koji neumitno tone.

MI
milunkavucetic
13:53 09.12.2016.

Niti tenis igra Boris Beker ni guru samo ijedino Novak Đoković. Znano je da nije zaboravio tenisku igru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije