Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ušao u TOP 100

Baby Đoković? Sličan sam mu, ali ja sam Baby Borna

Borna Ćorić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
27.10.2014.
u 16:45

Ćorić je najmlađi član Top 100 u posljednjih deset godina

Nakon što smo u Ani Konjuh dobili najmlađu tenisačicu u Top 100, od danas u Borni Ćoriću imamo i najmlađeg tenisača u Top 100. Ana je 98., Borna 93., što znači da je naš 17-godišnjak nakon Basela napredovao čak 31 mjesto. I još jedna statistička činjenica: Borna je najmlađi igrač u Top 100 u posljednjih 10 godina (tada je to bio Nadal).

Nakon senzacionalne pobjede upravo nad Nadalom, Borna je zanimljiv svima, pa je zato nakon povratka u Zagreb organizirao konferenciju za novinare. Predsjednik HTS-a Franjo Luković, majka Željka i menadžer Lawrence Frankopan, koji je malo zakasnio, bili su mu podrška.

- Imao sam odličan turnir, odigrao sam nekoliko kvalitetnih mečeva, pobijedio dvojicu iz Top 15, među kojima i Nadala, jednog od najboljih tenisača u povijesti. Prikazao sam najbolji tenis u cijeloj mojoj karijeri, ali sad ne treba stati nego ići na nešto veće - kazao je Borna, zrelo kako samo on zna, iako će tek 14. studenoga postati punoljetan.

- Kao neka bajka, jako dobra bajka. Da mi je netko prije 10-ak dana rekao da ću ovako proći, samo bih se nasmijao - pridodao je.

Zbog pobjede nad Nadalom nije poletio, čvrsto je na zemlji.

- Rafa nije bio svom najboljem izdanju, inače bih teško poveo protiv njega s 5:0 i servirao za 6:0. Njemu se to rijetko događa. Bio sam smiren jer sam znao da ako pokažem nervozu, strah ili tremu da će on to iskoristiti. Znao sam da ga mogu dobiti.

Na upit kako uspijeva biti tako miran iako je još mlad, odgovorio je:

- Očito je moguće. I kad su najveće pobjede u pitanju nije to ništa nerealno za mene. Ne smatram to nekim spektaklom, pa tako i protiv najvećih mogu biti smiren - napomenuo je Borna otkrivši da je Nadal tom prigodom bio veliki džentlmen, pozdravio je Borninu majku i sestru Brunu.

Je li mu Nadal idol ili barem uzor?

- Volim ga gledati kako igra, kako se bori. No, ja sam Borna Ćorić. Imam svoju karijeru.

Svjetski su ga mediji nazvali “Baby Đoković”?

- Drago mi je zbog te usporedbe, istina je: kad igram dobro najsličniji sam Đokoviću. No, ja sam ja, “Baby Borna”.

- Veliki cilj mi je biti prvi na svijetu. No, idemo korak po korak, sljedeće godine bih se volio naći u Top 50.

Nedavno je prekinuo suradnju s britanskim trenerom Ryanom Jonesom, no ne žuri s traženjem zamjene.

- U Baselu su uz mene bili mama, tata i sestra i bilo je dobro. Tako da ćemo još vidjeti.

Goran Ivanišević najavio je da će Borna ove godine ući u Top 100. Borna kaže da bi samo lud čovjek mogao takvo što pomisliti. Ali s Goranom je u stalnom kontaktu.

- Ne treniramo toliko puno zajedno, ali razmjenjujemo poruke, čujemo se. On uvijek ima neki dobar savjet, zna sve o svakom mom suparniku.

- Do kraja sezone moram obraniti još 50 bodova, nastupit ću na dva challengera. Moram još popraviti volej, forhend te podići postotak prvog servisa iznad 55 posto - zaključio je Ćorić.

>>Federer: Hrvati, svaka čast! U top 100 više igrača od Srbije

>>Borna Ćorić prvi put među 100 najboljih tenisača svijeta

Komentara 5

MO
mojazemlja
19:58 27.10.2014.

Nikad nismo imali idole preko Drine...Nikada ni nećemo..

DU
Deleted user
20:13 27.10.2014.

Čemu miješate Ivaniševića u ovu lijepu priču.

PE
peugeot
11:58 28.10.2014.

Sad je na Filica dosao red da hvali Bornu. E moji "vitasovici" "filici" i drugi ! Samo tako nastavite da vrsite presiju na Bornu pa ce mu ti vasi rani hvalospjevi udariti u glavu i na kraju ce zavrsiti kao nekad veliki talenat i tzv. Mozzart francuskog tenisa Richard Gasquet (nikad nije uspio uci medju prvih 5 na listi ATP-a). A kakav "revers" posjeduje raspitajte se kod Ljubicica jer su Gasquet i Ljubo imali kao trenera Riccarda Piattija. Pamet u glavu Borna, radi kao mrav i budi skroman kao Novak Djokovic. Pozdrav !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije