Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naslijedila Serenu

Angelique Kerber će godinu završiti kao najbolja tenisačica

Angelique Kerber
Foto: Reuters/PIXSELL
21.10.2016.
u 08:05

Kerber je i prije kraja sezone osigurala "broj 1" kao 12. tenisačica u povijesti WTA liste i druga Njemica nakon Steffi Graf, koja je čak osam godina završavala kao najbolja igračica svijeta.

Njemica Angelique Kerber, koja je ove sezone osvojila čak dva Grand Slam turnira, godinu će okončati kao najbolja tenisačica svijeta na WTA listi, objavio je WTA u četvrtak.

Kerber je i prije kraja sezone osigurala "broj 1" kao 12. tenisačica u povijesti WTA liste i druga Njemica nakon Steffi Graf, koja je čak osam godina završavala kao najbolja igračica svijeta. Također, Kerber je s 28 godina najstarija tenisačica koja se po prvi puta popela na tron, a koliko će bodova prednosti imati na završnoj listi ovisi i o završnom turniru osam najboljih u Singapuru koji počinje sljedeći tjedan.

Osvojila je na početku sezone Australian Open, igrala finale Wimbledona, pa bila srebrna na OI u Riju, da bi naposljetku uzela naslov i na US Openu. Na WTA tronu naslijedila je Serenu Williams koja je prošle tri godine bila najbolja, a ove sezone se muči s ozljedama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije