Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Andy Murray: Vidite da su i žene dobri treneri

andy murray
Press Association/PIXSELL
29.01.2015.
u 21:34

Dodig i Melo u trećem setu kod 5:4 imali su 30:15 na svoj servis, ali su propustili priliku i završili svoj nastup u Melbourneu.

Ivan Dodig i Marcelo Melo ostali su na korak od ulaska u finale Australian Opena u konkurenciji parova. U polufinalnom dvoboju s Francuzima Pierre-Huguesom Herbertom i Nicolasom Mahutom nisu imali sreće, servirali su za meč u trećem setu pri vodstvu od 5:4 (i imali 30:15), a u 13. igri tog odlučujućeg seta propustili su vodstvo od 4:1 i 5:4 (Melo je napravio dvostruku pogrešku pri servisu) i na kraju izgubili sa 4:6, 7:6 (5), 6:7 (5).

Što se Grand Slam dosega tiče, Hrvat i Brazilac ostaju na wimbledonskom finalu iz 2013. te na polufinalima US Opena (2013. i 2014.) i Australian Opena (2015.). Njima za utjehu braća Bryan ispala su još u osmini finala, a za naslov u Melbourneu Francuzima Herbertu i Mahutu suprotstavit će se također nepostavljeni Talijani Bolelli i Fognini.

U četvrtak smo doznali i prvog finalista u pojedinačnoj konkurenciji. To je Britanac Andy Murray koji je u polufinalnom dvoboju nadjačao Čeha Tomaša Berdycha sa 6:7 (6), 6:0, 6:3, 7:5. Škotu se sad pruža prilika da bude prvi tenisač u tzv. Open eri (od 1968.) koji će osvojiti Australian Open nakon tri poraza u finalima (2010. od Federera, 2011. i 2013. od Đokovića).

Kad je već Đoković u pitanju, kao mogući Murrayev suparnik u finalu (očekuje ga polufinalni dvoboj s Wawrinkom), njega je Britanac dobivao oba puta kada se dosad kitio Grand Slam naslovom: 2012. u Wimbledonu i 2013. na US Openu. No u ukupnom zbroju međusobnih susreta Đoković vodi sa 15-8 u pobjedama.

– Četvrti sam put u finalu Australian Opena i vrlo sam ponosan na to s obzirom na to da se nadmećem sa sjajnim igračima kao što su Roger, Novak i Rafa. Mnogi su me kritizirali kad sam počeo suradnju s Amelie Mauresmo, ali mi smo sad dokazali da i žene mogu biti dobri treneri – kazao je Murray.

U finalu turnira tenisačica očekivano će se sastati dvije najbolje na svijetu: Serena Williams (pobijedila Keys sa 7:6 (5), 6:2) i Marija Šarapova (bolja od Makarove sa 6:3, 6:2).

>> Murray pobijedio Berdycha, ali na internetu se priča samo o njihovim djevojkama!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije