Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN NASTUP

Hrvatske senzacije! Ćorić ostvario još jednu veliku pobjedu, Konjuh isto u drugom kolu

24.07.2014., Umag - 25. Vegeta Croatia Open teniski turnir, osmina finala, Borna Coric (CRO) - Horacio Zeballos (ARG). Borna Coric slavi pobjedu.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
25.05.2015.
u 18:32

Hrvatica, 17-godišnjakinja, tako je prvi put ušla u drugo kolo glavnog turnira Roland Garrosa, a tamo će igrati protiv pobjednice susreta Mattek-Sands - Begu.

Ana Konjuh plasirala se u drugo kolu Roland Garrosa. Mlada Hrvatica pobijedila je Ruskinju Margaritu Gasparjan sa 6:1, 6:4. Meč je trajao sat i četiri minute, a Ana je bila potpuno dominantna od početka do kraja.

U prvom setu tri puta je oduzimala servis protivnici (jedom ga je i izgubila), dok je drugi set bio potpuno neuobičajen, igračice su teškom mukom zadržavale svoje servise pa je tako Konjuh napravila tri breaka, a Gasparjan dva. Na kraju je to bilo dovoljno za prvu pobjedu u njihovu prvom međusobnom ogledu.

17-godišnja Hrvatica tako je prvi put ušla u drugo kolo glavnog turnira Roland Garrosa (dosad je najviše došla do drugog kola kvalifikacija), a tamo će igrati protiv Irine Begu, koja je danas savladala Mattek-Sands.

A premijernu pobjedu na ovom prestižnom turniru ostvario je i naš mladi as Borna Ćorić. Nakon dva sata i 42 minute borbe pobijedio je 38. tenisača svijeta, Amerikanca Sama Querreyja sa 7:6 (8), 6:3, 0:6, 6:3!

U prvom setu nije bilo breakova i odluka je pala u 13. igri u kojoj je hrvatski tenisač poveo sa 5:1, ali onda potonuo i dopustio Amerikancu da izjednači. Ipak, Bornu to nije pokolebalo pa je na kraju slavio sa 10:8! To mu je dalo krila pa je u drugom setu brzo stigao do vodstva 3:1, a na kraju je još jednim breakom potvrdio 2:0 u setovima!

No, nakon toga uslijedila je velika rupa u igri našeg tenisača koji ne igra često mečeve na tri dobivena seta pa je Querrey bez izgubljenog gema smanjio na 1:2. Ćorić je u tim trenucima izgledao pomalo izgubljeno, ali u četvrtom setu pokazao je mentalnu snagu, igrao je kao da se ništa nije dogodilo i pri vodstvu 4:3 oduzeo protivniku servis te meč uspješno priveo kraju.

Bio je to njihov prvi međusobni sraz i još jedna velika pobjeda u karijeri 18-godišnjeg Hrvata koji u drugom kolu očekuje 18. nositelja Robreda. On je danas pobijedio Golubeva sa 3:1 u setovima.

>>Ivan Dodig ni u osmom pokušaju nije prošao prvo kolo Roland Garrosa

Komentara 8

VR
Vojislav_Radakovic
21:49 25.05.2015.

Mislim da vise nije senzacija kad Coric dobije Querreya... Mali je ipak tukao neke igrace iz top 5... To su bile senzacije... Narocito ona s Murrayem...

PI
pila12345
19:02 25.05.2015.

Naši sportaši su nešto najbolje što nam se dešava...i nema bolje i učinkovitije reklame za ljepu našu, a što je najbitnije ništa nekošta

IV
ivanjoksimovic
12:32 26.05.2015.

Uci ce on u top10 sigurno, to nije upitno. Ako je Cilic, tpican primer one slam winnera koji slucajno osvoji turnir pa se godinu dana drzi u top10, onda ce Borna tamo da se zadrzi duplo duze. Upitno je samo da li moze i vise od toga, ali to ce se pokazati u narednim godinama. Novak, Nadal i Federer prve ATP turnire osvajali su sa 18 ili 19 godina. Mislim da je Novaku prvi bio u Ajndhovenu sa 19 godina. Tako da za Bornu ima jos vremena, mada mislim da nikad nece dostici nivo "velike trojke", s obzirom da mlade snage ne pokazuju bitniji kvalitet, borna ce verovatno jednog dana uci i u top5. Ali otom-potom, jos bar 5 godina to nije realno, obzirom da ce bar do tada igrati Nadal, Novak, Endi, Nisikori, Vavrinka, Berdih ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije