Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand Slam

Ana Konjuh pobijedila Kiki Bertens i izborila 2. kolo US Opena

Ana Konjuh
Foto: Press Association/Pixsell
1/8
30.08.2016.
u 19:58

Svladavavši 20. nositeljicu US Opena i 22. tenisačicu svijeta Konjuh je ponovila prošlogodišnji rezultat na posljednjem Grand Slam turniru sezone

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 92.) nakon dvosatne borbe uspjela je u utorak pobijediti 22. igračicu svijeta Nizozemku Kiki Bertens sa 6-3, 2-6, 6-4 i probila se u 2. kolo US Opena.

Hrvatska olimpijka odlično je otvorila meč. U prvom je setu izgubila samo jedan poen nakon pogođenog prvog servisa i nije dopustila Bertens da dođe u priliku za 'break'. U šestom gemu je Konjuh iskoristila svoju petu priliku za oduzimanje servisa, a jedan joj je 'break' bio dovoljan za osvajanje prvog seta nakon 33 minute igre.

Na početku drugog seta Ana je imala još jednu 'break-loptu', ali se Bertens izvukla i počela bolje reternirati. To joj je donijelo prilike na početnom udarcu Konjuh. Naša se tenisačica do 2-2 uspjevala othrvati pritisku 24-godišnje Nizozemke, ali je potom izgubila četiri gema zaredom, a time i set.

Bertens je uoči odlučujuće dionice uzela gotovo desetominutnu stanku, ali to nije narušilo koncentraciju 18-godišnje Hrvatice. Konjuh je u odlučujući set krenula 'breakom', ali je tu prednost izgubila već u sljedećem gemu. Nakon 'breaka' za 5-4 pogrešku nije ponovila.

Nakon dva sata igre zaradila je meč-loptu odlično odigranom skraćenom loptom. Sve je ponovila i poen poslije, ali je Bertens ovoga puta bila spremna i stigla prebaciti loptu, no Ana je bila spremna i volejem završila dvoboj.

Svladavavši 20. nositeljicu US Opena i 22. tenisačicu svijeta Konjuh je ponovila prošlogodišnji rezultat na posljednjem Grand Slam turniru sezone. Kako bi otišla korak dalje, u drugom kolu će morati pobijediti bolju iz dvoboja Japanke Kurumi Nare i Švicarke Stefanie Voegele.

Komentara 1

KA
kajinx
03:30 31.08.2016.

...počela bolje reternirati! Bože, da li imamo rijeć u Hrvatskom jeziku koja znači reternirati? Baš sam rupturo od srama, dođe mi da se suicidam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije