Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička patrola

Sve smo podredili turizmu i nije loše, od toga živimo 12 mjeseci

11.07.2015., Split - Nakon (ne)prospavanog jutra velik broj posjetitelja Ultra Europe festivala, ali i onih koji su tek stigli u grad, iskoristio je prigodu za uzivanje u morskim radostima. Najatraktivnija im je bila plaza Bacvice. Photo: Ivo Cagalj/PIXSE
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
30.07.2015.
u 14:08


Slavna pješčana plaža je idealna, more je do gležnja – taman za picigin

Nisu Splićani zakopali tajnu loptice za picigin u mulju na Bačvicama, rado će je otkriti.

Recept je onaj lokalca Nike – teniskoj loptici oguli gornji, žuti sloj, a ostatak struže satima brusnim papirom. Preteška je da bi se moglo odmah njome igrati. Neki lopticu danima gule o morski kamen. Ne prodaju se po dućanima, treba je napraviti sam. Ili nabaviti kod "struke".

Procvjetao Žnjan

– Kad ti treba loptica, javiš se Niki. I ostaviš mu koju kunu za kavu – kažu mi na Bačvicama. Slavna  pješčana plaža je idealna, more je do gležnja...

Procvjetao je i Žnjan, na kojem je papa Ivan Pavao II. služio misu, na tom je mjestu i dalje veliki bijeli križ, ispod kojeg se otvorio niz kafića. Ima i mjesta za parkiranje, ali problem je prilaz pa su česte gužve. Živo je od jutra do večeri, a glavno je okupljalište kafić Bongo.

– Mi domaći, kad imamo vremena, otplovimo do Čiova. Ima oko sat vremena lagane plovidbe, uzmemo hranu i jelo... More je čisto, nema ni gužvi.

Bogat noćni život

Split živi turizam. Osjeća se na svakom gradskom kantunu. U centru je noćni život najbolji, kafića je niz, od Galerije, Ghetta, Rodriga, Gage, La Lineae, Charlie Bara... gdje god uđete, nećete promašiti. Iza ponoći život seli u O'Haru na Zenti te Hemingway i Vanillu ispod Poljuda.

 – Posve smo se podredili turistima. Većina nas cijele godine živi od novca koji zaradi – pošteno rezimiraju domaći.

>>Jesu li ljepše Splićanke ili gošće iz Brazila i Venezuele?

>>Nismo mi za klubove, više volimo otići nekomu kući na dobar roštilj

Komentara 3

PU
pulizg
14:50 30.07.2015.

ja u zagrebu nemam vremena ni pod godisnjim strugat tenisku lopticu satima za picigin tak da pametnom dosta

PO
pocrn
05:18 31.07.2015.

.....he...he.....smijesno....a tko to "zivi" !!? da pojasnimo, svi mi zivimo jer u suprotnome bi bili proglaseni mrtvima! Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije