Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKA PATROLA

Na Rabu je jedina briga kamo na sladoled i koju od 30 plaža odabrati

13.07.2013., Lopar - Rajska plaza u Loparuna otoku Rabu uvrstena je medju 100 najlijepsih plaza svijeta.Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
25.07.2015.
u 14:11

Otok mira, plaža i mjesta za sladoled, idealan za bijeg od gradskog života

Na Trgu sv. Kristofora, zaštitnika grada, dvoje susjeda sa štandova, djevojka i dečko, zalijevali su se međusobno vodom, vesela atmosfera.

A Tomislav iz Caffea Celestina, u kojem iz zvučnika sviraju Beatlesi, doslovce se pretrgao kako bi mi pomogao. Nisam se uspio spojiti na bežični internet njegova kafića, ali on je ekspresno riješio problem.

Odmah pomažu

– Pričekajte sekundu – kazao je te otrčao do susjednog lokala, boutiquea Spongola, nešto na briznu porazgovarao s prodavačicom te za minutu na komadiću novina donio ispisanu šifru za internet. Njezina lokala.

– Evo, uživajte... – kazao je sa smiješkom. Nije trebao pomoći, ali je htio. S guštom sam mu platio 20 kuna veliko pivo...

Rab je idealno mjesto za bijeg iz grada na dva-tri dana, posebno ljeti, za opuštanje u obiteljskoj atmosferi, u kojoj se otac i sin u identičnim fluorescentnim hlačicama probijaju kroz ulicu, kći, odnosno sestra iza njih šeće labradora, a majka ide posljednja u koloni, kako bi ih sve držala na oku. Jedina je briga na koju od 30 pješčanih plaža ili kamo na sladoled...

Mir je remetio tek rapski slikar lakih motiva koji je čekićem unedogled kuckao čavlić u zid kako bi objesio sliku za prodaju. No, ako je to jedini problem, onda ga zapravo ni nema.

Mala barka

Za one koji se odluče ovdje ostati, epitet turista zamijeniti domaćim, pronašli smo i način kako početi zarađivati. U luci se prodaje drvena barka.

– Pasara pet metara. Idealno za kratke izlete. Cijena? 3700 eura – tvrdi prodavač.

Pa ako želite malom barkom voziti naturiste po skrivenim plažama i tako zarađivati za rapski kruh ili rapsku tortu, ovo može biti vaš novi početak...

>> Mislilo se da najstarija maslina ima 1600 godina, DNK otkrio da je starici dva tisućljeća

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar poljicanin
poljicanin
22:29 25.07.2015.

Bravo Večernji,bravo autoru.Pišete o jedinoj brigi a navodite dvije..

Avatar Istina je voda duboka
Istina je voda duboka
17:16 30.07.2015.

Sjećam se te turističke patrole Večernjeg Lista od prije 10-tak godina. Ma koji su to golguzani bili! Napisat će oni što god želiš samo ih treba častiti: besplatan hotel, besplatne cuge, besplatne sportske aktivnosti, pa poslije sauna, masaža i bazen... I da vidiš tekstova...

JO
John13
14:24 25.07.2015.

Koji ovo konjski naslov? Pa na Rabu nitko, ama bas nitko ne radi svoj sladoled. Izbor sladoleda je ogranicen na one koji nude te talijanske paste koje sve redom imaju isti okus, samo malo razlicitiju boju, samo malo razlicitiju i i Ledo. Na cijelom otoku nema slasticarna koj radi svoj sladoled.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije