Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tele2 turistička patrola

More prekrasno, plaže čudesne, ne zna se je li ljepša Stiniva ili Srebrna

Vis
Foto: Srđan Hrebar
1/3
03.08.2015.
u 17:00

Mladi masovno 'posuđuju' bicikle kad se vraćaju nakon izlaska i kojeg pića

Bicikl je prijevozno sredstvo broj jedan na otoku. Prednost, ali ima mana. Često mladi, kojima je navečer nakon par pića teško hodati od Kuta do Luke ili obrnuto, "posude" bicikl.

– Nikad ih nismo vezali, ali u posljednje vrijeme mnogi su kupili lokot. Nije problem što će bicikl netko posuditi, nego što nećemo znati gdje je i što ćemo idući dan provesti tražeći ga... To su poniji, nemaju vrijednost, ali gubimo vrijeme. Prvo tražimo na plaži Grandovac, gdje je noćni provod, pa je često odredište "posuđivača" – kažu u kafiću "Bejbi".

Mjesto za koncerte

Na biciklu srećem i Zaprešićanina Zorana Šundu (30), čiji je djed s Visa.

Mogu posuditi bicikl? – pitam.

– Da, ako ga vratiš ili kažeš gdje ćeš ga ostaviti – kaže smijući se.

Sjedamo na piće, te mi priča o otoku na kojem je rastao.

– Najveća je atrakcija Fort George, na kojem se održavaju sjajni koncerti, bila je Noa, Goran Bare i Majke, Elemental, Jinx, dolazi Marijan Ban, TBF, Postolar Tripper, a samo je 20 minuta šetnje udaljen od grada Visa – upućuje me Šunde.

Restoran slavnih

Upozorava i na slavni restoran "Pojodu" gdje jedu Roman Abramovič, princeza od Monaka i drugi slavni. Odličan je restoran i "Kaliopa", u kojem se sjedi u parku palmi. – Kad dođem u studenome, u sat vremena šetnje Kutom nikoga ne sretnem – priča i dodaje: – Stiniva je ovdje najljepša plaža, zbog visokih stijena koje je okružuju i prekrasnog mora. Do nje se treba voziti automobilom 15 minuta, pa kozjom stazom hodati još 20, a najjednostavnije je čamcem. I Srebrna je lijepa, ima velike bijele oblutke kakve nigdje nisam vidio. Izgleda čudesno, gore je šuma, a stijene se poput ploča spuštaju u more... – zaključuje Zoran.

>> U vaterpolskoj groznici cijele obitelji, zaigra i djed protiv unuka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije