Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička patrola

Šibenčani se ponose Arsenom, Mišom, Draženom...

Šiobenik
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/28
28.07.2015.
u 13:26

Kad je netko bez kose, zovu ga Rico, tko je nizak, nadimak mu je - Dugi

Ponosni su Šibenčani, prvenstveno se ponose svojim sugrađanima, ali i gradom. Evo primjera iz razgovora s njima u kafiću u centru.

– Koliko ljudi znate iz Šibenika? Evo, Mišo Kovač, Arsen Dedić, Vice Vukov, Ivo Pattiera... Svi iz istog kvarta – Varoši. Pa Dražen Petrović, Danira Nakić, koja je bila najljepša košarkašica svih vremena, pa također zgodna naša košarkašica Antonija Mišura, zatim Maksim Mrvica koji nas je proslavio u cijelom svijetu, pa Neven Spahija... Čovječe, imamo mi i misicu Hrvatske – Maju Spahiju. Što kažete, a? Šibenčanin je i Darijo Šarić...

Ponosni su u gradu, a poznati su po humoru. Primjera radi, kad je netko bez kose – zovu ga Rico, tko nosi naočale – taj je Snajperist, tko je nizak – zovu ga Dugi. I tako unedogled.

– Evo vam jedan kultni štos iz šibenske kavane. Tamo se često u podrumu kartalo.

I onda, jednog dana, odlučili kartaši napraviti šou. Jednom iz društva namjestili su patku, tako da je pomislio da mu je narasla glava – govore mi Šibenčani.

– Narasla mu je glava? Ne razumijemo.

– Kupili su mu šešir, identičan kakav je imao, ali broj manji. Dok je on kartao, na vješalici su zamijenili šešire. Ovaj proba, nešto mu čudno, šešir mu je premali, ali šuti. Tri dana kasnije, zamijenili oni njegov mali šešir još manjim šeširom, opet istim modelom kakav je imao. Stavi ga on na glavu i kaže: “Ljudi, pa meni je narasla glava”. Kartaši će na to, mudro: “Mi smo to već primijetili, ali ti nismo htjeli ništa reći da se ne naljutiš...”

>> Vreva u kakvoj čak i jedan Eric Cantona prolazi neprimijećen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije