Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička patrola

Cijeli Zadar plaža: stranci u čistom moru uživaju i na rivi, pa kod Morskih orgulja...

Zadar
Foto: Pixsell
1/18
26.07.2015.
u 20:00

Domaći kao jedan od najboljih preporučuju restoran u koji, kažu, zalazi i Ante Gotovina

Ribarske plivarice i koče oko sedam ujutro uplovljavaju u luku Draženica, prebire se riba, razvrstava za restorane. Pitam društvo s jedne koče, koje me moli da ih ne snimam, može li se kupiti.

– Može, što trebate? Imamo oslića, sad je počelo njegovo vrijeme.

– A šanpjera?

– Ima, 160 kuna kilogram! Većinu smo prodali restoranima, ostala su još dva. Njih je najljepše vidjeti u mreži, izmame osmijeh koliko god da si dugo na moru. Cijena im je od 140 do 200 kuna po kilogramu. A u restoranu ćete ga platiti mnogo više. Svi se veselimo što će za mjesec dana krenuti i lignje, jer s njima je malo posla, a dobro drže cijenu – kazuje mi ribarsko društvo.

– A gdje lovite?

– Riba je ovdje oko Zadra prilično izlovljena pa moramo ići prema Šibeniku.

– Dolaze li vam turisti kao kupci?

– Da, ali češće s broda ribu kupuju domaći jer znaju da smo je noćas izvadili iz mreže.

Za one poput mene koji ribu u hotelskim sobama ne mogu sami pripremiti, preporučuju kao najbolje restorane “Fošu”, poznatu po ribljim specijalitetima, i “Niku”, u koji, kažu, zna doći i Ante Gotovina.

Vrijeme je za kupanje. Svaki dio Zadra postao je plaža, stranci se kupaju od rive, preko Morskih orgulja, na kojima, istina, to nije dopušteno, pa nadalje.

– Prije je ovdje bila kanalizacija pa se mi, kad smo bili mlađi, nismo mogli ovdje kupati, a sad se kupamo s guštom – priča nam društvo kupača na Maraski, ispred kafića “Mareks”.

Lijep je Zadar, za miran odmor vrlo dobar...

Foto: Instagram

>>Na Otoku skrivene sreće kupao se i engleski kralj Edward VIII.

>>Na Rabu je jedina briga kamo na sladoled i koju od 30 plaža odabrati

Komentara 1

QO
qoxo
12:12 02.10.2015.

najljepši zalazak na svijetu a gdje drugdje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije