Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička patrola

Ako poželite mir, učinite što i Bill Gates

Vodice
Foto: Srđan Hebar
1/21
27.07.2015.
u 09:08

Šepurine i Prvić Luku dijeli tek desetak minuta ugodne šetnje

Glavna atrakcija u Vodicama aktualizirana je priča – arheološkog nalazišta Velika Mrdakovica, koju su nakon četrdeset godina stanke ponovno počeli istraživati.

Arheolozi su tamo pronašli nekropole stare 24 stoljeća, dakle iz 3. stoljeća prije Krista. Možete vidjeti amfore, staklene vrčiće, a Rimljani su u grobove svojih najmilijih zakopavali i račiće, školjke, ali i srebrni nakit, recimo.

Do lokaliteta se može i biciklima, po čemu su Vodice ionako poznate, tu staza za vožnju ima unedogled.

Za uhvatiti mira, pobjeći iz mravinjaka, od srca preporučujem izlet na Prvić.

Jadrolinijin brod vozi iz centra te se navečer vratite u Vodice. I obvezno u Muzej Fausta Vrančića, gdje je u prirodnoj veličini u njegovu Memorijalnom centru izložen padobran, viseći most i mlin za masline. Po padobranu ga zna cijeli svijet, odnosno po djelu Machinae Novae, u kojem je opisao 56 izuma, tehničkih rješenja, koje je ostvareno 500 godina kasnije.

Turisti s padobranima kakve možete vidjeti na svakoj većoj plaži, koje vuku gliseri pokraj Vodica, vjerojatno i ne znaju da je otok koji gledaju ispod nogu mjesto njegova izumitelja...

Ako, pak, žele naučiti, brodovi iz Vodica idu u 11, 13.50 i 18 sati, voze samo deset minuta do Šepurina, odakle se prekrasno prošetati do Prvić Luke te se vratiti u 13.15, 16.25 ili 20.15 sati.

Inače, valja znati da dva mjesta, Šepurine i Prvić Luka, dijeli tek deset minuta šetnje, a provesti tamo dan sigurno ćete pamtiti godinama. Po lijepom. U to se, među ostalima, uvjerio i Bill Gates.

Foto: Srđan Hebar

Foto: Srđan Hebar

>>Cijeli Zadar plaža: stranci u čistom moru uživaju i na rivi, pa kod Morskih orgulja...

>>Povijesti na svakom kantunu, a kad otkuca ponoć - živa pustoš

Komentara 1

GM
Gusta magla
10:48 27.07.2015.

Sta Bill Gates....ja se uvjerio osobno i stvarno je prekrasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije